Piramit Haber

Mübarek ikinci kez yargı önünde

Manşet

Devrim sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini vermekle suçlanan Eski Mısır Cumhurbaşkanı Mübarek, temyiz mahkemesinin davanın yeniden görülmesi kararının ardından bugün 2. kez hakim karşısına çıkıyor....KAHİREKahire Ceza Mahkemesi'nde...

KAHİRE
Kahire Ceza Mahkemesi'nde bugün başlayacak davada, Hüsnü Mübarek'in yanı sıra iki oğlu Cemal ve Ala Mübarek ile 8 sanık daha yolsuzluk suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak. Yargılanacaklar listesinde adı bulunan iş adamı Hüseyin Salim, İspanya'ya kaçtığı için gıyabında yargılanacak.

Hüsnü Mübarek, başkent Kahire'de yargılanmanın yapılacağı Polis Akademisi binasına helikopterle getirildi. Binanın çevresinde sabah saatlerinden bu yana yoğun güvenlik önlemleri alındı. 25 Ocak 2011 Mısır devrimi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları da mahkeme binası önünde toplandı.

Mısır Başsavcılığının mahkemede, Hüsnü Mübarek, eski İçişleri Bakanı Habib el-Adli ve içişleri bakanlığındaki üst düzey görevlilerin, devrim sırasında göstericilerin öldürülmesi emrini verdiğine ilişkin ulaşılan yeni delilleri sunması bekleniyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.