Piramit Haber

Morgda Şoke Eden Olay

Manşet

Olay Kars Devlet Hastanesi'nde yaşandı.Yakınlarının yanlış aldığı cenazeler, son anda fark edildi.

 Hastanede tedavi gören ve 4 Mayıs'ta burada yaşamlarını yitiren Ali Iğdır (82) ile Hanimzer Öztürk'ün cenazeleri morga kaldırıldı. Sonrasında Öztürk'ün yakınları, morga gelerek cenazeyi teslim aldı.
 
Babasının defin işlemleri için hastaneye gelen Selçuk Iğdır da burada kefeni açarak cenazeye bakmak istedi. Kefen açıldığında bir kadın cenazesiyle karşılaşan Selçuk Iğdır,neye uğradığını şaşırdı ve durumu yetkililere bildirdi.
 
Bunun üzerine, daha önce cenazesini alarak Arpaçay ilçesine giden aileye ulaşıldı. Öztürk'ün oğlu Öner Öztürk de cenazeyi alarak morga getirdi.
Daha sonra aileler kendi cenazelerini toprağa vermek üzere teslim aldı.
 
"NAMAHREMDİR, BAKMAMIZA GEREK YOK"
 
Kars Devlet Hastanesi Başhekimi Yunus Yılmaz yaptığı açıklamada, üzerinde ismi yazsa bile yakınlarına ölünün yüzünü mutlaka gösterdiklerini söyledi.
 
Ailelerin cesetlerin yüzüne bakması gerektiğini ifade eden Yılmaz, sözlerien şu şekilde devam etti:
 
"Personelimiz, 'Sizin cenazeye bakmanız lazım, biz bu şekilde teslim ediyoruz' demiş. Arpaçay'dan gelen aile de 'Namahremdir, bakmamıza gerek yok' demiş. Böyle olunca ortalık karışmış. Aile zaten durumu fark edince cenazeyi alıp hemen geri getirdi. Hatta aradıklarında 'Yoldayız, geliyoruz' demişler. Daha sonra aileler kendi ölülerine götürmüşler. Ölü yakınından kaynaklanan bir karışıklık. Bizim personelin de isimlerine bakması lazımdı."
 
Yılmaz, morgdaki görevliler hakkında idari soruşturma başlatıldığını ifade etti.
 
Öner Öztürk de annesini köylerinde toprağa verdiklerini belirterek, "Ortada ufak bir durum var. Oradaki görevli yanlış vermiş, sonra değiştirmişler" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.