Piramit Haber

Mısır'da saray önünde çatışma

Manşet

Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde gösteri düzenleyen gruplarla güvenlik güçleri arasında çatışmalar çıktı.


KAHİRE

Göstericiler, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın duvarlarına molotof kokteyli atarken, sarayı korumakla görevli Cumhuriyet Muhafızları da göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla karşılık verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinden polisin çekilmesi üzerine onlarca göstericinin, sarayın kapısını kırmaya ve içeri girmeye çalıştığı ancak Cumhuriyet Muhafızları'nın göstericilere izin vermediği kaydedildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki göstericilerin sayısında akşam saatlerine doğru artış gözlenirken, diğer bölgelerdeki göstericilerle 6 Nisan Hareketi'ne bağlı grupların da katılmasıyla eylemcilerin sayısının 12 bine ulaştığı belirtildi.

Darp görüntülerine soruşturma talimatı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki gösteriler sırasında çekildiği belirtilen ve bir televizyon kanalı tarafından yayınlanan görüntüler tartışmalara yol açtı. 

El-Hayat uydu kanalı tarafından yayımlanan görüntülerde, Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınında, elbiseleri çıkarılmış çıplak haldeki bir kişinin, etrafındaki güvenlik görevlileri tarafından dövüldüğü ve yerde sürüklendiği görülüyor. 

Tepkiler üzerine Mısır İçişleri Bakanı Muhammed İbrahim, Mısır basınında geniş yer bulan görüntülerle ilgili olarak acil soruşturma talimatı verdi. İçişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, İbrahim'in güvenlik güçlerinin bir göstericiyi yerde sürüklemesi ve bu şekilde kıyafetlerinin üzerinden çıkarılması nedeniyle acil soruşturma başlatacağı bildirildi. Açıklamada ayrıca, güvenlik güçlerinin bu şekilde davranmasından Bakanlığın duyduğu rahatsızlık da dile getirildi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, başkent Kahire'nin doğusundaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinde akşam saatlerinde meydana gelen şiddet olaylarında bir kişinin öldüğünü, 68 kişinin de yaralandığını bildirmişti. Başkentte sükunetin henüz sağlanmadığı ve olayların devam edeceği belirtiliyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.