Piramit Haber

Milli Eğitim Bakanlığı affetmedi

Manşet

Erzurum'un Horasan İlçesi'ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulunda beden eğitimi öğretmenliği yapan milli atlet 30 yaşındaki Selahattin S., geçen yıl 8 kız öğrencisine tacizde bulunduğu suçlamasıyla 9 ay tutuklu kaldıktan sonra ailelerin ve öğrencilerin şikayetten vazgeçmesi üzerine tahliye oldu.

 Açığa alınan 2 çocuk babası öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten atıldı. Olay, Horasan İlçesi'ndeki Kurtuluş İlköğretim Okulu'nda Aralık 2011'den sonra meydana geldi. Beden eğitimi öğretmeni Selahattin S., yaşları 13 ile 15 arasında değişen okulun 7- 8'inci sınıf öğrencileri Ç.Y., G.B., K.Y., N.Y., S.D., F.K., Y.F. ve H.K.'ye iddiaya göre elle ve sözle tacizlerde bulundu. Okuldaki rehber öğretmenlerine başvuran öğrenciler ile ailelerin şikayeti üzerine Selahattin S. 24 Nisan 2012 günü tutuklanarak Horasan Cezaevi'ne konuldu.
Horasan Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Selahattin S., suçlamaları kabul etmeyerek öğrencilerden Ç.Y.'nin kendisine ilgi duyduğu için böyle bir komplo kurduğunu öne sürdü. Antalya'da yapılan 12 bin 900 metrelik dağ koşusunda, Büyük Erkekler kategorisinde 50.06'lık dereceyle Türkiye ikincisi olan, 2009 yılında İtalya'da yapılan Dağ Koşu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden Selahattin S., öğrenci Ç.Y.'nin yönlendirmesiyle iddiaların ortaya atıldığını ileri sürerek beraatini istedi. Psikolog eşliğinde ifadeleri alınan öğrenciler ise, öğretmen Selahattin S.'nin kendilerini odasına çağırıp cinsel içerikli sözler söylediğini ve dokunarak taciz ettiğini öne sürdü.

'ÇOCUKLARI MAĞDUR OLMASIN' DİYE

Tüm öğrenci ve aileleri, öğretmenin eşi ve çocuklarının mağdur olmaması için şikayetinden vazgeçtiklerini söylemesi üzerine, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 24 yıldan 64 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Selahattin S., 9 ay cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olay sonrası açığa alınan öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu tarafından meslekten men edildi. 30 yaşındaki Öğretmen Selahattin S., meslekten men kararının iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.
Millİyet
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.