Piramit Haber

MI6’nın aradığı İngiliz çift Kıbrıs’ta

Manşet

İngiltere’nin Manchester semtinde toplam 3 buçuk milyon Sterlin’lik vurgun yaptığı ileri sürülen ve Uluslararası Suç Ajansı tarafından aranan İngiliz çiftin KKTC’ye yerleştiği ortaya çıktı.

 İngiltere’de aranan, Manchester’de internet üzerinden hesap ve bir sağlık kuruluşundan sayaç hırsızlığı ile milyon sterlin dolandırdığı iddia edilen 54 yaşındaki John Leigh ve eşi Deborah Lyndsay Harrison adlı İngiliz çiftin 8 yıldır KKTC’de yaşadığı ortaya çıktı.

İngiltere’de bir yıldır İngiliz Gizli Servisi MI6 ve National Crime Agency (Uluslararası Suç Ajansı) tarafından aranan çiftin, toplam 3.5 milyon sterlin dolandırıcılık yaptıktan sonra önce Güney Kıbrıs’a, daha sonra da 2005 yılında KKTC’ye yerleştiği ileri sürüldü.

John Leigh ve eşi Deborah Lyndsay’in KKTC’de Medelite LTD. adlı sağlık alanında şirket kurduğu ifade edilirken, İngiliz çiftin yakalanması için İngiliz İstihbarat Servisi MI6’ın KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nden de yardım istediği belirtildi. İngiliz çiftin Güney Kıbrıs’ta Rum polisi tarafından tutuklandığı da gazetemize aktarılan bilgiler arasında.

54 yaşındaki John Leigh ve eşi Deborah Lyndsay Harrison’un, Manchester kentinde internet üzerinden hesap ve sağlık kuruluşundan sayaç dolandırıcılığı yaptıkları iddiasıyla 3.5 milyon Sterlin’lik vurgun yaptıkları ileri sürülüyor. İngiliz İstihbarat Servisi MI6, hem de National Crime Agency (Uluslararası Suç Ajansı) bu çiftin yakalanması için harekete geçerken, çiftin geçtiğimiz yıldan günümüze kadar aranan şahıslar listesinde yer aldığı bildiriliyor.

2005 yılında KKTC’ye giriş yapan John Leigh ve eşi Deborah Lyndsay Harrison’un KKTC’ye yerleştiği, hatta sağlık alanında şirket kurduğu öğrenildi. 

İngiliz çiftin KKTC’de olduğuna dair haber alan MI6’in harekete geçerek, KKTC Polis Genel Müdürlüğü tarafından dolandırıcı çiftin tutuklanarak, İngiliz Büyükelçiliği’ne iade edilmesini talep ettiği belirtildi. Elde edilen bilgilere göre, İngiliz çift geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs’ta Rum polisi tarafından tutuklandı. 

Manchester’da 11 milyon TL’lik vurgun
İngiliz çiftin; İngiltere’nin gözde kenti olan Manchester’da 3 buçuk milyon sterlinlik (11 milyon TL) internet üzerindeki banka hesapları ve sağlık kurumlarından sayaç hırsızlığı nedeniyle 1 Ocak 2013’ten itibaren arandığı öğrenildi.

MI6 ve NCA tarafından kara listede
John Leigh ve eşi Deborah Lyndsay Harrison’un İngiliz Gizli Servisi ( MI6) ve National Crime Agency (Uluslar arası Suç Ajansı) tarafından kara listeye alındığı ve arandığı belirtildi. 

2005’te KKTC’ye yerleştiler
Haberal Kıbrıslı’nın konuyla ilgili yaptığı araştırmalar neticesinde İngiliz çiftin 2005 yılında Ledra Palace Giriş Kapısı’ndan giriş yaptığı ve KKTC’de Medelite Trades adlı sağlık hizmeti veren şirket kurdukları ortaya çıktı. İngiliz çiftin şirket üzerine kayıtlı JJ 488 plakalı aracın bulunduğu ifade edildi.

MI6 KKTC’den yardım istedi

KKTC’de bulunan çiftin İngiliz Büyükelçiliği’ne iade edilmesi için MI6’in KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nden yardım istediği öğrenildi. 

Gazetemize bilgi veren kaynaklar, İngiliz çiftin dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs’ta Rum polisi tarafından gözaltına alındığını belirtti.

Emre DİNER/ A haber
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.