Piramit Haber

Merve Kavakçı 13 yıl sonra Meclis'te

Manşet

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda görüşlerine başvurulan Merve Kavakçı, "Benim 28 Şubat'ım devam ediyor" dedi.

TBMM

Fazilet Partisi'nden 1999 yılında milletvekili seçilen ancak göreve başlamadan milletvekilliği düşürülen Merve Kavakçı, 13 yıl aradan sonra Meclis'e geldi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu'nda görüşlerine başvurulan Kavakçı, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

''Her şeyden önce normal bir vatandaş olarak muamele görmek, bir muhatap bulmak, benim için ilk olduğundan mutluluk yaşıyorum'' diyen Kavakçı, "Merve Kavakçı olayı olarak Türkiye siyasi tarihinin şimdi bir parçası haline gelmiş hadiselerde iki tane ayıbı var. Bir tanesi hukuki ayıp. Diğeri de ahlaki ayıp. Bunların ikisinin de telafi edilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kavakçı, "Onca olay yaşadınız, siyasete kırgınlığınız var mı?" sorusuna da "İlk defa sade vatandaş olarak muhatap bulduğum için memnuniyet verici bir davet oldu. Çünkü benim 28 Şubat'ım devam ediyor. Bu konuda da tek başörtülü kadın olduğumu düşünmüyorum. Diğer arkadaşlarımla konuştuğumda da 28 Şubat'larının çok çanlı bir şekilde devam ettiğini görüyorum." karşılığını verdi.

Merve Kavakçı, Meclis'in 3 numaralı basın kapısına, eşi Cihangir İslam ile el ele geldi, basın açıklamasının ardından da el ele tekrar Meclis binasına girdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.