Piramit Haber

Mersin'de 16 polis yaralandı, 31 kişi gözaltına alındı

Manşet

Mersin'de Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için düzenlenen eylemlerde atılan taş ve şişelerden 16 polis yaralandı, 31 kişi gözaltında alındı.

Mersin/Antalya

Mersin'de Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto için düzenlenen eylemlerde atılan taş ve şişelerden 16 polis yaralandı, 31 kişi gözaltında alındı.

Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara tepki gösteren gruplar Adnan Menderes ve GMK bulvarlarında eylem yaptı.

Atılan taş ve şişelerden yaralanan 16 polis memuru hastanelerde tedavi altına alındı.

Öte yandan, olaylar sırasında 31 kişinin gözaltına alındığı ayrıca eylem sırasında kamu malına zarar veren şüphelilerin tespitine yönelik çalışma yapıldığı öğrenildi.

Antalya'da 80'den fazla gözaltı 

Antalya'da da gece boyunca gösteri yapanlarla polis arasında çıkan olaylarda 80'den fazla eylemci gözaltına alındı. 

Gazi Bulvarı'nı, çöp konteynerleri ile yola barikat kurarak trafiğe kapatan eylemciler, AK Parti İl Başkanlığı binasına yürüdü. Göstericilerin taş ve molotofkokteyli atması üzerine polis ekipleri müdahalede bulundu. Bunun üzerine göstericiler Vatan Kavşağı'na kaçtı. Kavşağı trafiğe kapatan eylemciler, çöp konteynerlerini ateşe verdi.

Bazı eylemcilerin caddedeki özel bir hastaneye girdiği ihbarı üzerine burada arama yapıldı. Polis, eylemci olduğu iddia edilen 13 kişiyi yaptığı aramanın ardından gözaltına aldı. Polisin Vatan Kavşağı'ndaki gruba tazyikli su ile müdahale etmesinin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı. Polis ekipleri, ara sokaklarda yaptığı çalışmada yaklaşık 50 kişiyi daha gözaltına aldı. 

Göstericiler, gece boyunca Muratpaşa, Konyaaltı ve Kepez ilçelerindeki çeşitli noktalarda eylemlerini sürdürdü. Saat 04.00 sıralarında Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan göstericiler, Antalya Valilik binasını taşlamaya başladı. Valilik binasının demir kapısını zorlayan göstericilere polis ekipleri müdahale etti. Eylemcilerin attığı taşlar nedeniyle valilik binasının bazı camları kırıldı. Göstericiler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki polisin bekleme noktasını da yıktı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki göstericilere müdahalede bulunan polis ekipleri, eylemcileri dağıtmak için havaya ateş açtı. Göstericileri Yavuz Özcan Parkı'na kadar kovalayan polis ekipleri, burada da 21 kişiyi gözaltına aldı. Eylemciler, ara sokaklara kaçarak dağıldı. 

Bu arada gösterilerde yaralanan bir gösterici, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanın göstericilerin arasından alınması sırasında polisle grup arasındaki arbede, bir süreliğine durdu. 

Gösteriler, sabah saatlerinde sona erdi.

İzmir'de 53'ü kadın 191 kişi gözaltına alındı 

İzmir'de gece boyu devam eden gösterilerde 191 kişinin gözaltına alındığı öğrenilirken, sokaklarda ve binalarda temizleme çalışmaları başladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, gece boyu devam eden gösterilerde, polise taş atan, çevreye zarar veren 53'ü kadın 191 kişi gözaltına alındı. Göstericilerin, Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürülerek kimlik tespitlerinin yapıldığı ve ifadelerinin alındığı bildirildi.

Öte yandan, gösteriler sırasında, Alsancak ve Basmane semtlerinde banka, üniversite, dershane ve restaurant zincirleri binalarının yanı sıra otobüs duraklarına hasar veren göstericilerin, duvarlara da çeşitli yazılar yazıdığı görüldü.

Zarar gören işyerlerinde olay yeri inceleme ekipleri çalışmalar yaptı.

Belediye ekipleri yollarda, sökülen trafik levhalarını, kaldırım taşlarını, yakılan çöp bidonlarını ve kırılan camları temizledi. Zarar gören iş yerlerinde de temizlik çalışmalarına başlandı.

Kocaeli

Kocaeli 'de İzmit Cumhuriyet Parkı'nda gece saatlerinde toplanarak AK Parti Kocaeli İl Başkanlığına yürümek isteyen gruptakilere müdahale eden polis ekipleri, 92 kişiyi gözaltına aldı.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne götürülen göstericiler, buradaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Afyonkarahisar'da da protestolarda gözaltına alınan 36 kişi, çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldı.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz ile Türkiye Gençlik Birliği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Mustafa Altınkaya'nın da aralarında bulunduğu 36 kişi, savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemece serbest bırakılan Görgöz ve Altınkaya ile diğer 34 kişi, çıkışta kendilerini bekleyen yakınlarına sarılarak sevinçlerini paylaştı. Görgöz, burada yaptığı açıklamada, mücadeleninn devam edeceğini belirterek, eyleme destek verenlere teşekkür etti. 




Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.