Piramit Haber

Memura ek zam geliyor!

Manşet

Ekim ayı enflasyonu, memur maaşları için yılın ikinci yarısında öngörülen yüzde 3'lük sınırın aşılacağının sinyalini verdi.

 Temmuz-Ekim enflasyonu 2.78'e kadar yükseldi. Geçtiğimiz 10 yılın ortalaması ve mevcut ekonomik konjonktüre göre son iki ayda yüzde 3'lük sınırın aşılması bekleniyor.

Böylece memur, enflasyon farkı kazanacak.Önceki gün açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen ekim ayı enflasyonu, memur maaşları için yılın ikinci yarısında öngörülen yüzde 3'lük sınırın aşılacağının sinyalini verdi. Temmuz (0.31), Ağustos (-0.10), Eylül (0.77) ve Ekim (1.8) verilerinden oluşan 4 aylık enflasyon, şimdiden 2.78'e kadar yükseldi.

Kasım ve Aralık aylarında da toplam artış 0.22'yi geçerse, memur maaşına enflasyon farkı kadar zam yapılması gündeme gelecek. Geride bıraktığımız son 10 yılın verilerine baktığımız zaman, kasım ve aralık ayı enflasyon verilerinin toplamda 0.22'nin üzerinde gerçekleştiği görülüyor.

Bugün aynı zamanda hem küresel ekonomik riskler (kur baskısı) hem de mevsimsel etkiler (harcamaların arttığı kış mevsimi) dikkate alındığında, son iki ayın toplam enflasyon verisinin 0.22'nin üzerinde gerçekleşeceği öngörülüyor.

Yılbaşında yapılan toplu sözleşme görüşmeleri neticesinde memur maaşlarına 2013 yılı için yüzde 3+ yüzde 3 zam yapılması kararlaştırılmıştı. Yılın ilk altı ayında da enflasyon yüzde 4 olarak gerçekleşmiş; devlet memurları, sözleşmeliler ve memur emeklilikleri 1 Temmuz 2013'ten geçerli olmak üzere yüzde 3'lük zamlarının üzerine, yüzde 1 enflasyon farkı almıştı. Böylece toplam zam oranı, yüzde 4 olarak gerçekleşmişti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.