Piramit Haber

Memura atama kolaylığı

Manşet

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda farklı yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurlar, karşılıklı yer değiştirmeyle atama isteyebilecek.

 Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda Görevli Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, aynı kurumun başka başka yerlerde bulunan aynı sınıftaki memurları, karşılıklı yer değiştirme suretiyle atanmalarını isteyebilecek. Bu isteğin yerine getirilmesi atamaya yetkili amirin uygun bulmasına bağlı olacak.

Ayrıca hizmet bölgelerindeki zorunlu çalışma süreleri tamamlanmadan memurun isteği üzerine yer değiştirme suretiyle atama yapılabilecek.

Eş durumuna dayanarak yer değiştirmek isteyen memurlara ilişkin de yönetmeliğe, ''Memurun eş durumuna dayanarak yer değiştirme isteğinde bulunabilmesi için eşinin 8/6/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye tabi bir kurumda memur, sürekli işçi, sözleşmeli personel statüsünde görev yaptığını veya özel kanunlarla kurulan kamu kuruluşlarında çalıştığını görev yeri belgesiyle belgelendirmesi gerekir'' maddesi eklendi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.