Piramit Haber

Meclis yarın tam kadro toplantı yapacak!

Manşet

Meclis, yarın yapacağı olağanüstü fezleke toplantısına hazırlanıyor. Meclis TV yarın saat 15.00'te toplanacak Genel Kurul'un çalışmalarını 14.00-19.00 saatleri arasında verecek.

Olağanüstü toplantıya siyasi parti genel başkanlarından sadece CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılması bekleniyor. Meclis'teki diğer üç partinin lideri ise seçim mitinglerinde olacak.
Meclis Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplanacak olan Genel Kurul'da, Genel Görüşme önergesinin öngörüşmesinde Hükümet adına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşacak. Gruplardan AK Parti dışında, bugün Genel Görüşme önergesinin öngörüşmesinde hangi milletvekilinin konuşacağı belli oldu. CHP adına İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, MHP adına Grup Başkanvekili Oktay Vural, BDP adına ise Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan konuşacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın miting programları nedeniyle Meclis'e gelmeyeceği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise görüşmelere katılmak için Aydın miting programını değiştirdiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yurtdışına milletvekili göndermeyen CHP, bütün milletvekillerine Genel Kurul'da bulunmaları uyarısı yaptı.

Tam kadro katılacağız
AK Parti Grubu, milletvekillerine gönderdikleri mesajda, Meclis'in olağanüstü toplanacağı hatırlatılarak, "Genel Kurul'a tüm bakan ve milletvekillerinin katılması, resmi ve özel programların buna göre yapılması" istendi. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tüm milletvekillerini görüşmelere çağırdıklarını belirterek, bakanların yarısının gelemeyeceğini söyledi. Genel Kurul'da grup önerisi getireceklerini belirterek, görüşmelerin tamamlanmasının ardından Meclis'in 1 Nisan Salı gününe kadar çalışmalarına ara vermesini isteyeceklerini söyledi. Elitaş, "Aç kapa işlemini ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.

8 Nisan olabilir

Ancak kulislerde Ak Parti'nin TBMM'nin açılma tarihini seçim sonuçlarına itirazlar ve yaşanabilecek karmaşa nedeniyle 8 Nisan olarak belirleyeceği öne sürüldü.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.