Piramit Haber

Mecidiyeköy ve Beşiktaş savaş alanına döndü!

Manşet

Taksim Meydanı saat 03.00'da çevresine bariyer döşenerek araç trafiğine kapatıldı. Polisler sabah erken saatlerde görev yerlerinde konuşlanırken, işçiler de DİSK önünde toplanmaya başladı. Beşiktaş'ta bir gruba tazykil suyla müdahale edildi.

 1 Mayıs kutlamaları için Taksim'e çıkmak isteyen grup, polisin engellemesiyle karşılaşınca ortalığı savaş alanına çevirdi. Grup, polise taşlarla saldırdı, polis de biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti.
Taksim Meydanı'na çıkmak isteyen gruplar gerginliği devam ettiriyor. Balmumcu'da toplanan grup, polisin güvenlik önlemiyle karşılaşınca taşlarla ve ellerine geçirdikleri cisimlerle saldırıya geçti. Çöp konteynerlerini de polise savuran grup ortalığı savaş alanına çevirdi. Polis de gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Müdahaleye rağmen taşlı saldırıya devam eden grup üyelerinden bazıları ara sokaklara kaçtı. Bir polis helikopteri de uçuş yaparak grupları takip etti.

MECİDİYEKÖY'Ü SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER
Mecidiyeköy'de 1 Mayıs nedeni ile toplanan grup, ortalığı savaş alanına çevirdi. Yüzleri maskeli olan ve ellerinde taş ile sopa bulunan gruba polis tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Uyarılara rağmen dağılmayan eylemciler, polise ve yoldan geçen araçlara taş attı. Bölgedeki gerginlik sürüyor.

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI
İstanbul'daki 1 Mayıs gösterilerinde yaralananlar Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Ambulanslarla hastaneye getirilenlerden bazılarının durumunun ağır olduğu gözlendi. Bu arada 1 Mayıs'ta görev yapan bazı gazeteciler de çeşitli yerlerinden yaralandığı için hastaneye geldi. Bu arada, Şişli'deki gösterilerde polisin müdahalesi olaylardan kaçan bazı göstericiler, hastane önünde de eylem yapmaya çalıştı. Göstericiler, bankların yolların üzerine koyarak arabaların geçmesine engel olmaya çalıştı. Öte yandan ambulanslarda çalışan şoför ve hemşireler, biber gazından etkilenmemek için maske taktı.

OLAYLARDA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada izinsiz 1 Mayıs kutlamaları sırasında çıkan olaylarda 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Yapılan açıklamada, "Küçük marjinal gruplara yapılan müdahalelerde 2 kişi gözaltına alınmış olup yaralanan bir yurttaşımız yoktur. Güvenlik güçlerimiz görevlerini çok dikkatli ve özenli bir şekilde sürdürmektedir" denildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.