Piramit Haber

'Maslak 1453 iptal' iddiası kafaları karıştırdı

Manşet

Özellikle televizyonlarda yer alan reklamıyla kamu oyunda büyük tartışma yaratan Ağaoğlu Grubu'na ait Maslak 1453 projesine, İstanbul 8'inci İdare Mahkemesi'nden durdurma kararı geldi.

 Davayı, 2010 yılında imar planının iptali için açan Türkiye Mimarlar ve Mühendislar Odası (TMMOB) İstanbul Büyükkent Şubesi yetkilileri kararla birlikte inşaatın durdurulması gerektiği belirtiyor. İptal kararıyla ilgili gelen soruların yanıtlayan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu ise, kararın eski imar planına yönelik olduğunu kendilerini ilgilendiren bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
TMMOB'un açtığı davada 31 Ocak'ta alınan 2013/188 sayılı kararda imar planının şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun bulunmaması sebebiyle iptaline karar verildiği açıklandı. Karar Ağaoğlu Grubu'na geçen haftanın sonunda tebliği edildi.

KARARLA BİRLİKTE İNŞAAT DURUR
Mimarlar Odası Hukuk Bürosu'ndan Avukat Can Atalay hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, İdare Mahkemesi kararının 3 kişilik heyetin oybirliği ile alındığını hatırlatarak, kararla birlikte inşaatın durması gerektiğini kaydetti.
Atalay mahkeme kararında şu 3 hususun öne çıktığını ifade etti: "İnşaatın yapılması durumunda taşkın riski olabilir, İstanbul’un su kaynakları olumsuz etkilenebilir, İstanbul’un Kuzey ormanları yapılaşma baskısı altına girebilir. Kararda bu üç unsur çok net bir biçimde öne çıkıyor." 

AĞAOĞLU: DANIŞTAY'A DAHİ GİTMEYECEĞİZ

Kararın hemen ardından görüşlerine başvurduğumuz Ali Ağaoğlu ise kararın kendilerini etkileyen bir tarafı olmadığı savundu.

Ağaoğlu şunları söyledi: "İptal olan imar planının Maslak 1453 projesiyle ilgisi yok. Mimarlar Odası, o bölgedeki eski plana itaraz etmişler. Eski plan 2011 yılında değişti. İtiraz ise 2010 yılında yürürlükte olan plana karşıydı. Dolayısıyla bizi etkileyen bir tarafı yok. Hem inşaat hem de satışlar devam ediyor. Karara itiraz için Danıştay'a dahi gitmeyeceğiz" dedi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.