Piramit Haber

Malililer Moritanya sınırında

Manşet

Fransa'nın Mali'ye askeri müdahalesinden kaçan Malililer, Moritanya sınırına sığınıyor.

NOVAKŞOT

Fransa'nın askeri müdahalesinden sonra Mali'nin Lere şehrinin hayalet kente döndüğü belirtildi. Fransa'nın Mali'ye askeri müdahalesinden kaçan Malililer, Moritanya sınırına sığınıyor.

Şehrin önde gelenlerinden olan Bubekr Veled Ahmed, iki gün önce Moritanya sınırına geldiklerini belirterek, ''Lere ve çevre köylerde yaşayanların bir çoğu Fransa'nın hava saldırılarından korktuğu için Moritanya sınırına kaçtı. Lere şehri hayalet kente döndü'' ifadelerini kullandı.

Moritanya'nın 75 kilometre kuzeyinde yer alan Lere'de ağırlıklı nüfus Azavad ve Tuareg Araplarından oluşuyor. Uzun bir süredir bölgenin kontrolünü elinde bulunduran Azavad Ulusal Kurtuluş Hareketi (MNLA), Ensaruddin hareketi ile girdiği çatışmalardan sonra bölgedeki hakimiyetini kaybetmişti.

Birleşmiş Milletler'in(BM) tahminlerine göre, ülke içinde yaklaşık 229 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken yaklaşık 150 bin kişinin de çevre ülkelere sığındığı bildiriliyor.

-Ensaruddin hareketi:'' 50 Mali askeri ile 1 Fransız subayının öldürüldü''-

Mali'nin kuzeyindeki silahlı gruplardan Ensaruddin hareketinden yapılan açıklamada, Fransa destekli Mali ordusuna karşı verilen savaşta, 50 Mali askeri ile 1 Fransız subayının öldürüldüğü ve 2 helikopterin düşürüldüğü, buna karşılık Hareket'ten ise 8 savaşçının hayatını kaybettiği bildirildi.

Açıklamada, ''mücahitlerin durumlarının iyi, morallerinin de yüksek olduğu'' belirtildi.
Mali hükümetinden konuya ilişkin bir açıklama yapılmazken, söz konusu rakamlar henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.