Piramit Haber

Mali'deki gelişmeleri izliyoruz

Manşet

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Mali'de yaşanan krizle ilgili, ''Gelişmeleri yakından izlemekteyiz'' dedi.

CEZAYİR

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Cezayir Dışişleri Bakanı Murad Medlesi'yi ziyaret etti. Heyetler arası görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Davutoğlu, Cezayir'i, kendi evi gibi gördüklerini ve kardeş ülke olarak kabul ettiklerini söyledi.

Bölgesel işbirliği alanlarını da ele aldıklarını dile getiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Suriye başta olmak üzere bölgemizdeki konuları gözden geçirdik. Filistin konusu gündemimizdeydi. Filistin halkına desteğimiz sürecek. 1 Aralık'ta, İstanbul'da yapılacak, Türk-Arap Forumu'na da değerli dostumu davet ettim.''

Bakan Davutoğlu, Mali'de yaşanan krizle ilgili bir soru üzerine, şunları söyledi:
''Mali, Sahra'da stratejik öneme sahip bir bölgedir. Timbuktu kenti, medeniyet ve kültür merkeziydi, İstanbul ve Cezayir gibi. Gelişmeleri yakından izlemekteyiz. Görüşmelerimizde bu konu da gündeme geldi. Bu konuda Cezayir ile yakın istişarede bulunduk. Türkiye, mali krizi konusunda Cezayir ile görüşerek her türlü yardımı vermeye hazırdır'' ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, Mısır'da yaşanan gösterilerle ilgili olarak da, ''Haklı taleplerin zor merhalelerden geçmesi doğaldır. Bu geçiş döneminde görüşlerde farklılıklar olabilir. Farklı görüşlerin ifade edilmesi, demokrasinin bir sınavıdır. Bizler Mısır'da bu hassas dönemde, demokrasinin kökleşmesini istiyoruz. Bu süreçten selametle çıkılması ve tüm tarafların anlaşabileceği bir çözüme ulaşılmasını temenni ediyoruz'' diye konuştu.
Bakan Davutoğlu, toplantının ardından Cezayir'de faaliyet gösteren bir grup işadamını kabul etti, Ahmet Davutoğlu kabulde, işadamlarına iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine verdikleri önemi vurguladı. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.