Piramit Haber

Mali hükümetine çağrı

Manşet

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mali'de Araplar ve Tuareg'lere karşı işlenen insanlık dışı suçları kınarken, Mali hükümetini sivillerin haklarını korumaya çağırdı.

DOHA

Birlikten yapılan yazılı açıklamada, Fransa'nın Mali'ye askeri müdahalesi ve Mali'nin içinde bulunduğu durum ele alındı.

Birlik açıklamada, daha önce yapmış olduğu ve Mali'ye askeri müdahalenin siviller açısından doğuracağı olumsuz sonuçların ele alındığı açıklamaya atıfta bulundu.

Birlik, sivil vatandaşların, özellikle de Tuareg ve Arapların maruz kaldığı şiddeti kınayarak, bunlardan Mali, Fransa ve Afrika hükümetlerini sorumlu tuttu.

Açıklamada, Mali hükümetinden, Fransa tarafından da desteklenecek şekilde, Arap ve Tuareg'lerin temsilcileriyle ciddi bir diyaloğa girme çağrısında bulunularak, soruna kuzeydeki hareketlerin isteklerinin gerçekleştirileceği, Birleşmiş Milletler gözetiminde adil ve barışçıl bir çözüm bulunması istendi.

Öte yandan Mali'deki silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasında Gao kentinin hemen dışında süren çatışmalarda 2 kişi öldü.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.