Piramit Haber

Mahkeme terörize edildi

Manşet

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Silivri Cezaevi ve çevresinde yaşanan olayları kınadıklarını belirterek, "Mahkeme terörize edilmiştir" dedi.

ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezindeki basın toplantısında, "Ergenekon" davası duruşmasında bazı marjinal grupların CHP'yi de peşlerine takarak mahkemeyi sabote etmeye yönelik bazı girişimlerde bulunduklarını belirtti. 

CHP'li bazı milletvekillerinin millet adına yargılama yapan mahkeme salonuna girdiğini belirten Çelik, "Mahkeme terörize edilmiştir, CHP'den mahkemeye baskın düzenlenmiştir. Mahkeme heyeti tehdit edilmiştir." dedi.

Yaşananları vahim olarak nitelendiren Çelik, "Bunu şiddetle kınıyoruz. Bunun tekrar etmemesi bizim dileğimizdir, talebimizdir. Ümit ederim ki CHP'li arkadaşlar da bu yaptıklarının yanlış olduğunu anlamışlardır" diye konuştu.

"CHP zihniyeti bugüne kadar bütün darbelerin içerisinde ya fiilen bulunmuştur ya da fikren bulunmuştur, zihniyet itibarıyla bunu desteklemiştir" diyen Çelik, muhalefetin bazı konularda sorumlu davranması gerektiğini söyledi.

Üniversitelerdeki olaylar

Bazı üniversitelerde arka arkaya çıkan olaylara yönelik de "bunlar tesadüf mü" sorusunu yönelten Çelik, "Ne zaman biz nasırlarımızdan kurtulmaya çalışsak bir bakıyorsunuz bir yerlerde bir şey patlıyor" diye konuştu.

Diyarbakır'da öğrenciler arasındaki olaylara ilişkin bilgi veren Çelik, Dicle Üniversitesinde eğitime üç günlük verilen aranın da hoş bir şey olmadığını belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.