Piramit Haber

Lazkiye'deki yeni çadır kent görüntülendi

Manşet

Suriyeliler için Fatih Sultan Mehmet'in Torunları Derneği'nin organizasyonuyla, Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak Türkmen bölgesinde 5 bin kişilik çadır kent kuruluyor..


LAZKİYE – Erdal Türkoğlu 

Suriye'deki olaylardan kaçarak güvenli bölgelere yerleşmeye çalışan halk için Lazkiye kentine bağlı Bayırbucak bölgesinde kurulma çalışmaları devam eden 5 bin kişi kapasiteli çadır kent, Anadolu Ajansı ekibi tarafından görüntülendi.

Suriye'deki olaylar sürerken, çatışmaların yaşandığı yerleşim merkezlerinde halkın güvenli bölgelere kaçışı da devam ediyor. Bu kapsamda, Türk ve Suriyeli iş adamlarının katkısıyla Türkiye sınırına yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Bayırbucak Türkmen bölgesinde yeni bir çadır kent kuruluyor.

Çadır kent sorumlusu Ahmet Reşit, Fatih Sultan Mehmet'in Torunları Derneği tarafından organize edilen çadır kent kurma çalışmalarının 1 hafta önce başladığını söyledi.

Hızlı bir şekilde kurulma çalışmaları devam eden çadırlardan tamamlananlara ilk etapta Suriye'nin çeşitli kentlerinden kaçan 300 kişinin yerleştiğini ifade eden Reşit, kısa sürede burayı tamamlayarak daha fazla kişinin yerleşmesini sağlayacaklarını kaydetti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.