Piramit Haber

Laiklik, CHP'nin tekelinde değil

Manşet

Başmüzakereci Egemen Bağış, "Laiklik, insan hakları, ifade özgürlüğü CHP'nin tekelinde değil. Vatanseverlik, milliyetçilik de MHP'nin tekelinde değil'' dedi..

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Laiklik, insan hakları, ifade özgürlüğü CHP'nin tekelinde değil. Vatanseverlik, milliyetçilik de MHP'nin tekelinde değil. Kürt kardeşlerimizin eşitlik taleplerine sıcak bakmak da BDP'nin tekelinde değil. AK Parti, her vatandaşımızın dilediği gibi yaşamasının en büyük güvencesidir" dedi.

AK Parti Şişli İlçe Gençlik Kolları'nın Mecidiyeköy Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Çıkışta Mahalleye Gel" programına katılan Bağış, genç moderatörlerin sorularını yanıtladı. 

Gençlere, AK Parti'nin gençlik kollarına katılmaları önerisinde bulunan Bağış, kendisinin de 15 yaşında gittiği Amerika'da gurbet özlemi çekerken kültürünü yaşatabilmek için farklı çabalar içine girdiğini, Türk dernekleriyle çalıştığını anlattı.



-Avrupa'da eğitim- 

AB fonlarıyla eğitim için Avrupa'ya gitmenin artık herkes için çok daha kolay olduğunu, program ilk başladığında 8 bin gencin gittiğini belirten Bağış, geçen yıl 55 bin kişi hedefi aşılarak 61 bin kişinin eğitime gönderildiğini, bu yıl için de 70 bin kişinin amaçlandığını kaydetti.

Gençlerin Ulusal Ajans'ın internet sayfasından duyurulan projeleri takip etmelerini isteyen Bağış, "Artık Avrupa'ya gitmek sadece kaymak tabakasının çocuklarına has bir olay değil, herkese bu fırsat var. Bu projeler herkese açık" dedi.

Türkiye'de yaşam tarzının değiştirilmesi için bir baskı yapılmadığını, kendi tercihiyle değiştirmek isteyenlerin bulunabileceğini ama bunun devlet ve hükümet baskısıyla olmadığını vurgulayan Bağış, "Laiklik, insan hakları, ifade özgürlüğü CHP'nin tekelinde değil. Vatanseverlik, milliyetçilik de MHP'nin tekelinde değil. Kürt kardeşlerimizin eşitlik taleplerine sıcak bakmak da BDP'nin tekelinde değil. AK Parti, her vatandaşımızın dilediği gibi yaşamasının en büyük güvencesidir" dedi.

"(Başörtüsü kullanma özgürlüğünü, mini etek kullanma özgürlüğü kadar önemsiyorum) dediğim için 5 yıl önce Anayasa Mahkemesi'nde yargılandım" diyen Bağış, dileyenin dilediğini giyebilmesinin AB standartlarında bir ülke olunabilmesi açısından çok önemli olduğunu kaydetti.

Bağış, kimsenin baskıyla kendi yaşam tarzını değiştirmesine izin vermeyeceklerini vurguladı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.