Piramit Haber

Kuvvetli yağış geliyor!

Manşet

Gece saatlerinden itibaren...

 Meteoroloji Genel Müdürüğü, hava sıcaklığının yağışa rağmen artarak yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3 - 7 derece üzerinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde mevsin normalleri civarında seyretmesinin tahmin edildiğini açıkladı.Yurdun halen üzerinde bulunan yüksek basınç merkezinin etkisinde bulunmaktadır. Bu sebeple yurtta yağış kaydedilmezken bütün bölgeler parçalı ve az bulutlu, İç ve doğu bölgeleri gece ve sabah saatlerinde sisli geçmekte, don ve buzlanma olayı meydana gelmektedir.
Yapılan son tahminlere göre; yarından itibaren, Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi ve cephe sistemleri nedeniyle ılık ve yağışlı havanın yurdumuzun batı bölgelerinde etkili olması bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadenizde görülecek yağışların yarın Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

Rüzgarın yurdun batı bölgelerinde güney ve batı yönlerden (lodos) bu akşamdan itibaren kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.
Hava sıcaklığının yağışa rağmen artarak yurdun kuzey, iç ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin 3 – 7 derece üzerinde, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde mevsin normalleri civarında seyretmesi tahmin ediliyor.

KIYI EGE VE ÇANAKKALE ÇEVRELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre; yarın kuvvetli (60-80 km/saat) güneyli (lodos) rüzgarla birlikte, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla ile Balıkesir'in batı ilçelerinde (Edremit, Burhaniye ve Ayvalık) kuvvetli (20-50mm) ve yer yer çok kuvvetli (50-75mm) sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğini ve Perşembe günü sabah saatlerine kadar yerel olarak etkili olması beklenen kuvvetli rüzgar ve yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, sel, su baskını, heyelan, yıldırım, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini açıkladı.

VALİLİK UYARDI!

İzmir Valiliği, yarın atkili olması beklenen şiddetli lodos ve sağanak yağmura karşı vatandaşları ve yetkilileri uyardı.

İzmir Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Meteroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre; Ege Denizi'nde rüzgarın bugün 5 ila 7 kuvvetinde (40-60km/s) akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde (60-75km/s) fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi. Açıklamada, "Çarşamba günü ise sabah saatlerinden itibaren 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/s) kuvvetli fırtınaya dönüşeceği bildirilmiş olup, fırtınanın etkisini Perşembe günü saat 03.00'a kadar sürdürmesi beklenmektedir. İlimizde yarın lodos fırtınası ile birlikte yer yer çok kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış görüleceği ve yağışlarlarla birlikte fırtınanın Perşembe sabahına kadar yerel olarak etkili olması beklenmektedir. Yağışın ve rüzgarın neden olabileceği olumsuzluklara karşı gerekli tedbirler alınmalıdır" denildi.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.