Piramit Haber

Kusturica'nın "film şehri" mahkemelik 

Manşet

Ünlü yönetmen Emir Kusturica'nın film çekmek için kurmaya başladığı ''Andriçgrad'' kenti, yargıya taşınıyor...

SARAYBOSNA/VİŞEGRAD - Faruk Vele/Kayhan Gül 

Dünyaca ünlü yönetmen Emir Kusturica'nın, Bosna-Hersek'in doğusundaki Vişegrad'da Sokullu Mehmet Paşa tarafından yaptırılan tarihi Drina Köprüsü'nün yakınlarına film çekmek için kurmaya başladığı "Andriçgrad" kenti yargıya taşınıyor.

Vişegradlı Boşnak toprak ağası Paşan Haciç'in torunları, "Andriçgrad" kentinin üzerinde bulunduğu 14 bin metrekarelik arazinin dedelerine ait olduğunu iddia etti.

Dedelerine ait toprakların ellerinden alınmasına izin vermeyeceklerini belirten Haciç'in 17 torunu, Emir Kusturica tarafından film çekmek amacıyla inşasına başlanan, Osmanlı, Avusturya-Macaristan ve Yugoslavya Kraliyeti gibi tarihin çeşitli dönemlerini temsil edecek 50 taş binadan oluşacak kentin, dedelerine ait toprakların bir bölümü üzerine inşa edildiği gerekçesiyle yasal süreç başlatmaya hazırlanıyor.

Paşan Haciç'in torunlarından Muhamed Prşeş, ''Andriçgrad, kanunsuz bir şekilde Paşan Haciç'in toprağı üzerine inşa edildi. Elimizde bu toprakların daha önceden bize ait olduğunu gösteren belgeler var'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.