Piramit Haber

Kuşhan'a 1 yıl 8 ay hapis

Manşet

Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi Dr. Muzaffer Kuşhan'a ''Taksirle ölüme neden olma'' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

İSTANBUL

Polonezköy'de 2008 yılında Dr. Muzaffer Kuşhan'ın zayıflama kliniğinde Dila Kurt'un ölümün davasında Beykoz 1. Asliye Ceza Mahkemesi, Kuşhan'a ''Taksirle ölüme neden olma'' suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Kuşhan, duruşmada söz alarak Dila Kurt'un ölümüne kendi çocuğunu kaybetmiş gibi üzüldüğünü, ailesine başsağlığı dilediğini ve cenazesine çiçek gönderdiğini ifade etti.

Bir doktor için en üzücü olayın hastasını kaybetmek olduğunu vurgulayan Kuşhan, benzer ölümlerden örnekler verdiği savunmasını şöyle sürdürdü:
''Gizli kalp rahatsızlığının ne zaman geleceği belli olmaz. Otopside elde edilen makroskopik ve mikroskopik bilgilere göre, myokard dokusunda geçirilmiş myokard enfaktusuna (kalp krizi) ait bulgular saptanmış olan kişinin ölümünün kendinde mevcut kronik kalp damar hastalığının aktif hale geçmesi sonucu meydana gelmiştir. Obez kişilerde hızlı kilo vermenin kronik kalp hastalığını aktif hale geçirebileceğinin tıbben bilindiği cümlesi varsayımdır. Neden geçirdiği diyemiyor. Öyle olsaydı kalpte küçülme, taze kanama bölgeleri ve ölü doku mihrakları olacaktı. Veya akut kalp krizine ait kalbi besleyen damarlarda taze tıkanma bulguları olmalıydı. Ama bunların hiçbiri olmadığına göre teori varsayımdan ibarettir. Dila Kurt'a kronik-damar hastalığı teşhisi otopsi bulguları neticesinde kondu. Otelimize girişi esnasında hiçbir hastalık beyanında bulunmadı. Yapılan muayenede de hiç hastalık belirtisi tespit edilmedi. Bu olayda tıbbi olarak benim hiçbir suçum yoktur. Hata yapmadım. Beraatimi talep ediyorum.''

Mahkeme, Kuşhan'ı önce ''Taksirle ölüme neden olma'' suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın mahkemedeki hal ve tavırlarını dikkate alan mahkeme cezayı 1 yıl 8 aya indirdi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.