Piramit Haber

Krize rağmen kutladılar

Manşet

Yunanistan'da 1829 yılından bu yana düzenlenen ''Patra Karnavalı'' bu yıl da ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen kutlandı...

ATİNA 

Yunanistan'da 1829 yılından bu yana düzenlenen Patra Karnavalı bu yıl da ülkede yaşanan ekonomik krize rağmen kutlandı.

Bu yıl konusu ''masal gibi'' olan karnavala katılımın geçen yıla oranla yüksek olduğu görüldü.

Yaklaşık 35 bin kişiden oluşan 147 gösteri grubunun katıldığı karnavalın son gününde akın akın Patra'ya gelen Yunanlılar, renkli kostümleri ve danslarıyla kentin sokaklarını canlandırdı.

Geçit töreninde Yunanistan'da koalisyon hükümetini oluşturan Yeni Demokrasi (YDP) lideri Başbakan Antonis Samaras, PASOK lideri Evangelos Venizelos, Demokratik Sol lideri Fotis Kuvelis ve Almanya Başbakanı Angela Merkel kuklalarıyla ellerinde Akropolis resmi üzerinde ''satılık'' yazısı tutan karnavalcılar dikkati çekti.

Geçit töreni başlamadan önce yaklaşık 100 kişilik grup da hükümetin tasarruf amacıyla bazı fakülteleri birleştirerek üniversite sayısını azaltmayı amaçlayan ''Atina'' projesini protesto etti.

Yunanlılar, her yıl düzenledikleri ''temiz pazartesi'' diye de adlandırdıkları karnavalın ardından Paskalya bayramına kadar yaklaşık 40 gün kırmızı et ve süt ürünleri tüketmeyerek oruç tutuyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.