Piramit Haber

Krizden çıkışın yolu küresel işbirliği

Manşet

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Küresel krizden çıkışın yolu küresel işbirliğinden geçer. Bu konuda biz Türkiye olarak Danimarka'yla küresel işbirliğine hazırız" dedi.

KOPENHAG

Çağlayan, Türkiye-Danimarka İş Forumu'nda, küresel ekonomik krizin etkilerinin sürdüğünü belirterek, Avrupa'daki krizin 5. yılına girdiğini söyledi.

Krizin Avrupa ekonomisine verdiği en büyük zararın 4,5 milyon kişinin işsiz kalması olduğunu vurgulayan Çağlayan, ''Avro Bölgesi'ndeki 17 ülkenin 10'unun ekonomik kriz öncesindeki döneme ne zaman döneceği belli değil. Bazı ülkelerin 2008 öncesine dönmesi 5-10 yıl arası zaman alacak. Küresel krizden çıkışın yolu küresel işbirliğinden geçer. Bu konuda biz Türkiye olarak Danimarka ile küresel işbirliğine hazırız'' diye konuştu.

Çağlayan, Türkiye ile Danimarka arasındaki 1,7 milyar dolarlık ticaret hacminin yeterli olmadığını ifade ederek, ''İş dünyası birbirini ne kadar çok tanırsa, birbirimizin avantajlarını ne kadar çok değerlendirirsek yıllık 5 milyar dolar ticaret hacmine çok daha kolay erişebiliriz'' ifadesini kullandı. Yakın zamana kadar Türkiye'nin ihracatının yarısının Avrupa ülkelerine yapıldığına değinen Çağlayan, son yıllarda bu ölgenin girdiği ekonomik krize rağmen, hükümetin uyguladığı pazar çeşitlendirmesi politikası sayesinde Türk ekonomisinin gelişmeye devam ettiğini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.