Piramit Haber

Korku Film'i izleyerek zayıflayın!

Manşet

Korku film izleyerek nasıl zayıflanır?

 Daily Mail gazetesinin verdiği habere göre İngiliz bilim adamları ilginç bir zayıflama yöntemi buldular. Yeni yönemin adı korku filmleri izlemek.
Westminster Üniversitesi’nden bilim adamları korku filmleri izleyen insanların katılımı ile bir deney yaptılar. Seyircilerin film izleme sırasında kalp atışları, tansiyon ve alınan oksijen ile verilen karbondioksit oranları ölçüldü. Bilim insanları yaptıkları araştırma sonucunda deneye katılanların boş bir ekranın önünde bir şey yapmadan divanda oturmaya göre üçte bir oranında daha fazla kalori yaktıklarını keşfettiler. Birbuçuk saat içinde ortalama bir seyirci 113 kalori enerji yaktı. Aynı enerji yarım saatlik bir dolaşmada yakılıyor.

Bilim adamlarının açıklamalarına göre böylesine aktif bir kalori yakımı stres sırasında salgılanan adrealinden kaynaklanıyor. Deney sırasındaki stresin adı ise korku idi. Adrenalin iştahı azaltıyor, metabolizma çalışmasını hızlandırıyor ki bu da daha fazla kalori yakılmasına neden oluyor.

En fazla kalori yaktıran film ise baş rolünde Jack Nicholson’un oynadığı ‘Cinnet’ filmi. Bu filmi izleyenler bir seans sırasında 184 kalori yaktılar. İkinci sırada ise Steven Spielberg’in ‘Dişler’ filmi yeralıyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.