Piramit Haber

Kordon'daki polislere soruşturma!

Manşet

İzmir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında Kordon’da deniz kenarında oturan gençleri, coplayıp bir genç kızın saçını çeken üç polis hakkında soruşturma açıldı.

 Geçtiğimiz pazar günü İzmir Gündoğdu Meydanı’nda polislerle Gezi Parkı protestocuları arasında gerginlik yaşandı. Polis biber gazı ve cop kullanırken, gruptan da polise taş atıldı. Polis kendilerine direnen gençleri dağıttı. Bu sırada Kondoboyu’nda rıhtım üzerinde oturan ve eylemle ilgileri olmadığı belirtilen birkaç genç de polis coplarından nasibini aldı. 3 polis buradaki gençleri copladı, biri de hırsını alamayıp genç kızın saçından çekti. Bu görüntüler Türkiye genelinde büyük tepkiye neden oldu.
Müfettişlerin İzmir Gündoğdu Meydanı'ndaki protestolarda 1. Kordon'da deniz kenarında oturan gençlere vurup, bir genç kızın saçını çektiği görüntülere yansıyan çevik kuvvet polisleri hakkında da soruşturma başlattığı öğrenildi. Söz konusu olayla ilgili tüm fotoğraf ve görüntülerin inceleneceği, görevde ihmali olduğu tespit edilen polisler hakkında işlem yapılacağı kaydedildi.

Yaşanan olaylarda kendilerine taş atan eylemcileri dağıtan çevik kuvvet polislerinden bazılarının, üstlerinden habersiz Gündoğdu Meydanı'na girdiği belirtildi.

Öte yandan protestoların başladığı geçtiğimiz cuma gününden bu yana İzmir’de 58 polisin göstericilerin attığı taş ve çeşitli cisimlerle yaralandığı bildirildi. İzmir Tabip Odası dün yaptığı açıklamada yaklaşık bin kişinin gazdan veya fiziki müdahaleden etkilenip hastanelere ve sağlık kurumlarına başvurduğunu açıklamıştı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.