Piramit Haber

Kontrol noktasındaki düğüne İsrail müdahalesi

Manşet

İsrail askerleri, ayrımcılığa dikkati çekmek için Hizma kontrol noktasında düzenlenen düğün törenine müdahale etti.

BATI ŞERİA

İsrail'in ayrımcı politikalarına dikkati çekmek amacıyla Batı Şeria ve Kudüs'ü ayıran Hizma kontrol noktasında düzenlenen düğün törenine müdahale eden İsrail askerleri, Batı Şeria ve Kudüs'ten gelen gelin ile damadın buluşmasını engelledi.

Düğün için Nasıra bölgesinde yaşayan gelin ve beraberindekiler, Batı Şeria'dan gelen damat ile Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Hizma kontrol noktasında bir araya gelmek istedi. 

İsrail askerleri, ''Irkçılık Günlerinde Aşk'' adı verilen etkinlik kapsamında, Kudüs'te oturan gelini karşılamak amacıyla Batı Şeria'dan gelen, aralarında yabancıların da bulunduğu gruba müdahale etti. Düğüne katılmak üzere otobüslerle bölgeye gelen kalabalığı engelleyen İsrail askerleri, kalabalığın üzerine ses bombası attı. Damadı ve düğün alayına katılanları tartaklayan İsrail askerleri, kontrol noktasının diğer tarafında düğün alayını bekleyen gelinin, damadın yanına geçmesine izin vermedi.

AA muhabirine konuşan Filistinli damat Hazım Ebu Hilal, ''İsrail'e, ırkçı ayrım duvarının bizi ayıramayacağını ve Filistin iradesinin tüm surları devirebilecek güçte olduğunu göstermek için eşimi kontrol noktasında karşılamak istedim. Burada (kontrol noktasında) bekleyen İsrail askerlerinin tek görevi var. Filistin'i bölmek. Bize düşense birleştirmek. Pes etmeyeceğim bugün olmasa da yakın bir zamanda eşimi çok büyük bir düğün alayı ile buradan alacağım'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.