Piramit Haber

Komisyon kurulması anayasaya aykırı değil

Manşet

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, çözüm sürecine ilişkin araştırma komisyonu kurulmasının anayasaya aykırı olmadığını söyledi.

TBMM

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, çözüm sürecine ilişkin araştırma komisyonu kurulmasının anayasaya aykırı olmadığını, bazı partilerin üye vermemesinin komisyonun kurulmasına, çalışmasına engel teşkil etmeyeceğini kaydetti.

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kuzu, araştırma komisyonlarında konu sınırlamasının söz konusu olamayacağını, her konuda araştırma komisyonu kurulabileceğini ifade etti. 

Çözüm sürecine ilişkin kurulması teklif edilen araştırma komisyonunda bütün partilerin birlikte hareket etmelerinin yararlı olacağını kaydeden Kuzu, bunun, söz konusu sürece güç katacağını vurguladı. 

CHP ve MHP'nin komisyona üye vermeyeceklerine ilişkin açıklamaları ve komisyonun kurulmasının anayasaya aykırı olduğu yönündeki iddiaları değerlendiren Kuzu, ''Komisyonun kurulması anayasaya aykırı değildir. Bazı partilerin üye vermemesi komisyonun kurulmasına, çalışmasına engel teşkil etmez. Komisyonun kurulmasına Genel Kurul'da karar veriliyor'' diye konuştu.

Burhan Kuzu, komisyonun, akil insanların raporlarını değerlendirebileceğini ve gelecek öneriler ışığında sürece ilişkin gerekirse yasa değişikliği ile ilgili önerilerde bulunabileceğini dile getirdi. 

TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin soruyu yanıtlayan Kuzu, ''Gayret var ama ağır gidiyor ancak çıkmadık canda umut vardır'' dedi. 

Komisyonun çalışmalarının ağır ilerlemesinin ümitsizlik tablosu oluşturduğuna işaret eden Kuzu, ''Tabii burada bunu bir maç olarak da değerlendiremeyiz. '90 dakika bitti' diyemeyiz. Ümit varsa devam edilmelidir. Sonuçta iktidara düşen, bu süreci devam ettirmektir. İktidar, kendi paketini getirebilir ve partilerle görüşüp mutabakat arayabilir ya da Genel Kurul'da destek arar'' diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.