Piramit Haber

Koç Ailesi hisse satışından vazgeçti

Manşet

Koç Ailesi, dün akşam açıkladığı özellikle hayır işlerinde kullanılmak üzere piyasa değeri yaklaşık 1 milyar lirayı bulan 100 milyon TL nominal değerli hisse satışından beklenen fiyat seviyesi oluşmaması nedeniyle bu sabah vazgeçti.

 Koç Holding, toplam 100 milyon TL nominal değerli Koç Holding A.Ş. paylarının satışı için yetkilendirdiği Deutsche Bank AG tarafından başlatılan talep toplama işleminde, alınan fiyat tekliflerinin tatmin edici seviyeye kadar yükselmediğinden sözkonusu satış işleminden vazgeçildiğini bildirdi.
Dün akşam yapılan açıklamada, geliri hayır işlerinde kullanmak üzere Rahmi Koç, Mustafa Koç ve Suna Kıraç'a ait yüzde 3,94 oranında Koç Holding hissesi satışı için karar alındığı açıklanmıştı.

Şirketin borsadaki değeriyle hesaplandığında 1 milyar liranın üzerinde bir miktara denk gelen satış borsa dışında ve aracı kurum kullanılmaksızın gerçekleştirilecekti. 

HİSSELER DÜŞÜŞLE AÇILDI
Açıklamanın ardından şirketin hisseleri güne yüzde 5 kayıpla 9.50 lira seviyesinden başladı ancak daha sonra gelen alımlarla hafif değer kazanan hisse ilk seansı yüde 3.5 değer kaybıyla 9.65 liradan kapattı.

Şirketten bu sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"12 Mart 2013 tarihinde yaptığımız özel durum açıklamasını takiben, Koç Holding A.Ş.'nin halka açıklık oranının yükseltilmesi ve başta hayır işleri olmak üzere finansal ihtiyaçlarımızın karşılanması amacıyla sahibi olduğumuz toplam 100.000.000 TL nominal değerli Koç Holding A.Ş. paylarının satışı için yetkilendirdiğimiz Deutsche Bank AG, London Branch ("Deutsche Bank") tarafından başlatılan talep toplama işleminde, alınan fiyat teklifleri tatmin edici seviyeye kadar yükselmediğinden sözkonusu satış işleminden vazgeçilmiştir. Hayır işlerimize mevcut kaynaklarımız ile devam edeceğimizi kamuoyu ile paylaşırız."

Koç Holding'ten dün akşam saatlerinde gelen açıklama ise şöyleydi:

"Koç Holding A.Ş.'nin halka açıklık oranının yükseltilmesi ve başta hayır işleri olmak üzere finansal ihtiyaçlarımızın giderilmesi amacıyla, aşağıda detaylarını belirttiğimiz üzere sahibi olduğumuz 347.865.575,88 TL nominal değerli (yüzde 13,72) Koç Holding A.Ş. paylarının 100.000.000 TL nominal değerli (yüzde 3,94) kısmının, yurtdışında yerleşik yatırımcılara tahsisli olarak satışı konusunda Deutsche Bank AG, London Branch ile 12 Mart 2013 tarihinde bir sözleşme imzalanmıştır.

"Satış borsa dışında aracı kuruluş kullanmaksızın gerçekleştirilecek olup, satış fiyatı Deutsche Bank tarafından yurtdışında yerleşik yatırımcılardan alınan taleplerden sonra belli olacak ve kamuya duyurulacaktır.

"Sözleşmede, belli istisnalar hariç hisselerini satışa sunan ortaklar olarak tarafımızca, sözleşme tarihinden itibaren 180 gün süre ile başka Koç Holding A.Ş. hissesi satmama taahhüdü verilmiştir. Söz konusu işlem sonrasında Koç Holding A.Ş.'nde doğrudan sermaye payımızın yüzde 9,77 Koç Ailesi ve Koç Ailesi üyeleri tarafından sahip olunan şirketlerin payının yüzde 64,56 olarak devam etmesi, Koç Holding A.Ş.'nin halka açıklık oranının ise yüzde 26,29'a yükselmesi beklenmektedir."
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.