Piramit Haber

Kızılay'ın yardımları sürüyor

Manşet

Türk Kızılayı, ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, Suriyelilere yardımda bulunmaya devam ediyor...


HATAY

Türk Kızılayı, ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında, Suriye'nin Türkiye sınırına yakın noktasında kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda kalan Suriyelilere, un, su, ekmek ve kumanya yardımında bulunmaya devam ediyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Türk Kızılayı ekibi, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyünün karşısında yer alan Suriye'nin Atme kasabası çevresinde kurulan çadırlarda kalan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyelilere son 3 ayda yoğun bir şekilde yardımda bulundu.

Ekipler, bu süre içerisinde Atme kampında kalan Suriyelilere 30 bin battaniye, sünger, çizme, 1 milyon 530 bin ekmek, 1 milyon 530 bin su, 1 milyon 530 bin kumanyayla 5 bin çadır yardımı yaptı.

Kızılay ekiplerinin, Suriye'nin Atme kasabasına günlük 25 ton un, 20 bin şişe su, 20 bin kumanya ve 20 bin ekmek gönderiyor. 

Sınırdan Suriyeliler tarafından kamyonetlere ve otomobillere yüklenen yardımlar, daha sonra çadırda kalanlara dağıtılıyor.

Bu arada, Türk Kızılayı'nın, 3 aylık zaman diliminde Suriye'nin Humus, Lazkiye ve Hama kentlerine ulaştırılmak üzere 5 bin ton un gönderdiği bildirildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.