Piramit Haber

Kızılay'ın hedefi 10 milyon gönüllü

Manşet

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, 1 milyon civarındaki üye sayısını 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

ANKARA - Duygu Can 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Nisan Pazar günü ATO Kongre Merkezi'nde, Türk Kızılayı Genel Kurulu'nu gerçekleştireceklerini belirtti.

Her kongrenin, yenilenme anlamı taşıdığını ifade eden Akar, kongrenin Türk Kızılayı için bazı şeylerin miladı olacağını vurguladı.

Üye sayısını 1 milyondan 10 milyona çıkaracaklarını dile getiren Akar, şöyle dedi:

"Türk Kızılayı daha fazla ve tam anlamıyla milletin malı olma noktasında hareketlenecek. Çok daha şeffaf ve paylaşımcı olacağız. Şu anda belki de Türk Kızılayı olarak siyasi partilerimizin dışında Türkiye'nin en geniş tabana oturan sivil toplum örgütüyüz. 750 şubemiz ve binlerce gönüllümüz var. Üyelerimiz var, çalışanlarımız var.

Çok daha geniş bir tabana yayılacağız. 75 milyon insan içerisinde 10 milyonluk bir tabana oturmayı planlıyoruz. Başkanlık yapmayı planladığım önümüzdeki 3 yıl içerisinde bunu gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu üyeler aynı zamanda gönüllü olacak, Kızılay gönüllüsü. Kızılay zaten gönüllü bir hareket."
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.