Piramit Haber

Kimlik Fotokopisi Verirken Dikkat!

Manşet

Cep telefonu almak için kimlik fotokopisini veren çobanın başına gelmedik kalmadı.

 Diyarbakır'ın Çermik İlçesi'nde çobanlık yapan ve geçmiş tarihlerde cep telefonu almak için kimlik fotokopisini veren 30 yaşındaki Hasan Kızıltoprak'ın başına gelmedik kalmadı.
Kızıltoprak'ın kimliği kullanılarak, Adana'da adına telefon hattı alındığı ve işyeri açıldığı ortaya çıkarken, Adana Yüreğir Vergi Dairesi kendisinden tahakkuk eden vergiyi istedi. Gelen borçlar sebebiyle ne yapacağını şaşıran Kızıltoprak, "Çobanlık yaparak yaşamımı sürdürüyorum. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyorum" dedi.

3 BİN LİRALIK TELEFON BORCU
Çermik'te çobanlık yapan Hasan Kızıltoprak, Türk Telekom'dan toplam 3 bin 110 lira 97 kuruş borçlu olduğuna dair yazı gelince şok oldu. Bu şoku atlatamayan çoban Kızıltoprak'a bu kez Adana Yüreğir Vergi Dairesi'nden adına tahakkuk edilen vergi boru geldi. Adana'da yaşamadığını ve Adana'da işyeri açmadığını belirten Hasan Kızıltoprak, şunları anlattı:

"Ne yapacağımı bilemez durumdayım. Yaşamımı köyde koyun sürüsü önünde çobanlık yaparak sürdürmekteyim. Yaptığım araştırmada, kimliğimi kullandıklarını öğrendim. Adıma Adana'da 2005 yılında 2 sabit hatlı telefon alınmış. 4 ay kullanıldıktan sonra borçlarından dolayı kapatılmış. Kimlerin adıma bu telefon tahsisini yaptığını ve kimliğimin fotokopisinin dolandırıcıların eline nasıl geçtiğini bilmiyorum."

'KİMLİK FOTOKOPİSİ VERİRKEN DİKKAT ETSİNLER'

Çoban Hasan Kızıltoprak, dolandırıcıların yine adına işyeri açıp vekalet verdiklerini de vergi dairesinden gelen yazıdan öğrendiğini kaydederek şöyle konuştu:

"Aldığım yazılardan bundan sonra da borçların gelebileceği endişesi taşıyorum. Ben kimliğimin fotokopisini telefon aldığım zaman verdim. Bir de Kıbrıs'a portakal toplamaya gittiğimde Mersin'de kimliğimin fotokopisini istediler, verdim. Bunun dışında kimlik fotokopisi vermedim. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyorum. Vatandaşları da kimlik fotokopilerini verirken çok dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum. Yapılan araştırmada kimlikteki fotoğrafın başkasına ait olduğunu da öğrendim."

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.