Piramit Haber

Kilitleyen o soru!

Manşet

Ahmet Kaya tartışmasına Fehmi Koru da katıldı.

 Star gazetesi yazarı Fehmi Koru, "Ahmet Kaya yaşasaydı Gezi eylemcisi olurdu" diyenlere, "Ahmet Kaya'yı bırak, sen neredeydin, onu söyle..." diye sordu.
Yazar, "Gezi eylemcisi olurdu" diyenleri, 28 Şubat döneminde baskılara, yasaklara direnen Ahmet Kaya'yı, yalnız bırakmak ve post modern darbeye rıza göstermekle suçladı.
Başbakan Erdoğan'ın son günlerde dilinden düşürmediği Ahmet Kaya hakkında, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun "Yaşasaydı Gezici olurdu" iddiası yeni bir tartışma başlattı. Hükümete yakın isimlerden gazeteci yazar Fehmi Koru, bu görüşe itiraz etti.

SONRADAN GERİ ÇEKİLİRDİ İDDİASI
Yazar, bugünkü köşesinde pek çok insan gibi Kaya'nın çevre ve doğa hassasiyetini yansıttığı için başlangıçta eylemlerde yer alabileceğini ancak eylemleri sokaklara taşıranlar yüzünden geri de durabileceğini savundu.

SEN NEREDEYDİN DİYE SORARLAR
28 Şubat döneminde Ahmet Kaya'ya yönelik baskıları hatırlatan yazar, Gezi eylemcilerine ve CHP'lilere çarpıcı sorular yöneltiyor:

(...)Ahmet Kaya konserlerine katılmış olanlar hatırlayacaktır: İçinde CHP'lilerin de yer aldığı geniş bir cephenin yarattığı boğucu atmosferde, 28 Şubat'ın en karanlık günlerinde, hemen herkes başörtülü genç kızlardan 'vebalı' imişler gibi uzakta dururken, Ahmet Kaya, kendisini dinlemeye gelenleri 'Yasaklara hayır' diye bağırtıyordu. 
Vicdanlı bir insandı Ahmet Kaya; onu sürgüne gönderenler bunu ona vicdanlı olduğu için reva gördüler...

Savaş tamtamları çalınırken sen neredeydin? Kitlesel ölümlere yol açan saldırganlıklar karşısında ne yapıyordun? Bağnazlık, ırkçı güdülerin azması, toplumun zayıf katmanlarına yönelik tecavüzkâr tutumlar, vesayetçi dayatmalar gündemi belirler, çizmeler suratlara inerken kimin tarafında yer aldın? 

28 ŞUBAT'TA YAPILANLARA MAZERET GELİŞTİRMEKLE MEŞGULDÜLER

İnsanların ne idüğü normal ortamlarda belli olmaz; tepeden inme baskılar, güçlülerin zorlamaları, organize yıldırma kampanyaları yaşanmalı ki, vicdanlılar ile vicdansızlar hemen ayrışıversin... 28 Şubat'ın o boğucu atmosferinde şimdikine benzer bir savrulma yaşanıyordu: Vicdan özürlüler, çeşitli bahaneler ileri sürerek, 28 Şubat "ta yapılanlara mazeret geliştirmekle meşguldüler...

Mazeret dinlemeyen meşin sorulardır bunlar... Bugün soran çıkmasa da, yarın birileri, "Bütün bunlar yaşanırken sen neredeydin?" diye sorarlar... "Ahmet Kaya yaşasaydı Gezi Parkı 'nda olurdu" demek kolaycılık; Ahmet Kaya başörtülü kızların haklarını savunurken, 28 Şubat'a karşı duruş sergilerken, içinden çıktığı halka yapılan baskılara başkaldırırken sen neredeydin? 

Ha, neredeydin?"

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.