Piramit Haber

Kılıç'tan kritik açıklamalar!

Manşet

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın bulunduğu törende kritik mesajlar verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın konuşmasından satır başları
Muhtelif kaynaklardan seçilerek gelen üyelerimizin mesleki tecrübeleri mahkememizin ortak vicdanını oluşturmaktadır. Hukukun evrensel ilkelerine göre hareket ettiğimiz açıktır.

-Dostluk ve düşmanlık alanlarına kapalı olduğu gibi, bireysel inançların da dışındadır. İnsanlık onurunun varlığı, temel hak ve özgürlükleri de evrenselleştirmiştir. Tehditler karşısında savunmak Anayasa mahkemelerinin en temel görevidir.

-Esasen anayasa yargısının varlık nedeni insan olma ortak paydasına sahip olan herkesin var olan onurunu korumaktır. Bu kutsal görevin başarıyla yürütülmesi bağımsız olan yargıçlarla mümkündür.

-Sorun üreten değil sorun çözen yargı anlayışına destek vereceğine, hukuk devletin tam bir tarafsızlık içerisinde korucuyu olacağına inancımı tekrar belirtmek istiyorum.

-İktidar gücünün sınırlandırılması vardır. Bir ülkeyi hukuk testinden geçirmek için önce yazılı hukukun, sonra da yargıçların ne durumda olduğunu görmek gerekiyor.

-Öncelikla yazılı hukuk kurallarının çok sık değiştirilmesi halkın güvenini yitirmesine neden olur.

-Yargı her zaman ele geçirilmek istenen bir kale olarak görülmüştür.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.