Piramit Haber

Kılıçdaroğlu kokpitte

Manşet

Çin'de temaslarına devam eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 2014'de test sürüşünü gerçekleştirilecek yolcu uçağının kokpitinde gazetecilere poz verdi...


ŞANGAY

Çin ziyaretine Şangay'da devam eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Çin Komünist Partisi (ÇKP) 1. Olağan Kongresi'nin yapıldığı mekanı gezdi. 

Kılıçdaroğlu, müzeye dönüştürülen yaklaşık 18 metrekarelik mekanda 1920 yılında kurulan ÇKP ile Çin tarihi hakkında bilgi aldı. 

Müzeye dönüştürülen mekanda sergilenen o döneme ait tabanca, kılıçlar ve kıyafetler, Çince yayımlanmış ilk komünist manifestoyu da inceleyen Kılıçdaroğlu, müze ziyaretinin ardından bir süre Şangay sokaklarında da gezinti yaptı.

Kokpitte poz verdi

Kılıçdaroğlu, Çin ticari uçak işbirliği şirketinde de incelemelerde bulundu. Yapımı devam eden uçaklar hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, 2014 yılında test sürüşünü gerçekleştireceği belirtilen C-919 tipi yolcu uçağının kokpitinde gazetecilere poz verdi.

Yin Yicui ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konakladığı otelde, Komünist Partisi (ÇKP) Şanghay Komitesi Sekreter Yardımcısı Yin Yicui ile bir araya geldi.

Yicui'yi Türkiye'ye davet eden Kılıçdaroğlu, her ülke halkının kendi kaderini çizme özgürlüğüne sahip olduğuna inandıklarını vurgulayarak, ''Tek Çin' politikasını destekliyoruz ve bunun bütün dünyada kabul görmesini arzu ediyoruz'' dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.