Piramit Haber

Karacayı keserken yakalandı

Manşet

TRABZON’da, vuralarak yaralanmış karacanın boğazını keserken yakalanan Y.Y. hakkında tutanak tutuldu. Karacayı kendisinin vurmadığını, kesmenin de suç olduğunu bilmediğini söyleyen Y.Y., yapılan işlemin ardından serbest bırakıldı.

 Bugün saat 10.00 sıralarında polisi arayan bir vatandaş Kaymaklı Mahallesi Zakkum Sokak’ta bir karacanın silahla vurulduğunu ihbar etti. Bunun üzerine bölgeye giden polis tarafından Y.Y.’yi evinin önünde karacanın boğazını keserken suç üstü yakalandı. Polislerin çağrısı üzerine gelen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları ilk incelemede tüfekle vurulan, boğazı kesilen karacanın telef olduğu belirlendi.
Polise verdiği ifadede karacayı kendisinin vurmadığını söyleyen Y.Y. kesmenin de suç olduğunu bilmediğini söyledi. ’Koruma altındaki yaban hayvanlarının avlanması’ suçlamasıyla ifadesi alınan ve hakkında tutanak tanzim edilen Y.Y. serbest bırakıldı.
 
Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, 2 yaşında olduğu belirlenen erkek karacanın ölüsünü bir çuvala koyarak götürdü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.