Piramit Haber

Karabük'te 1 Mayıs coşkusu

Manşet

Hak-İş tarafından Karabük'te düzenlenen "Karabük'teyiz, Taksim'deyiz, Tüm Türkiye'deyiz" mitingi başladı...

KARABÜK

Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde düzenlenen mitinge konfederasyona bağlı Hizmet-İş, Öz Orman-İş, Öz Gıda-İş, Öz İplik-İş, Çelik-İş, Öz Tarım-İş, Öz Ağaç-İş, OLEYİS, Öz-İş, Birlikorman İş, KKTC Kamu-Sen, Öz Maden-İş, Medya-İş, Öz Taşıma-İş, Öz Petrol-İş, Futbol-Sen ve Liman-İş sendikalarının üyeleri katıldı.

"6 aylık işçiliğe son", "mevsimlik işçilere kadro istiyoruz", "ormanda işler sürekli işçi geçici" ve "taşeronlaşmaya hayır" yazılı dövizler taşıyan işçiler, miting alanını sendikalarının flama, bayrak ve afişleriyle donattı. 

Sendika üyeleri, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlarının kürsüye çıkmasının ardından, bildiri okudu.

Bildiride Türkiye'nin işçileri, kamu çalışanları, emeklileri, işsizleri, yoksulları, kadınları, gençleri, engellileri ve sivil toplum kuruluşları ve tüm dünya emekçilerinin dayanışma içinde 1 Mayıs'ta alanlarda olduğu belirtildi.

Daha özgür, müreffeh ve demokratikleşmeyi tamamlamış Türkiye için emekçilerin alanları doldurduğu kaydedilen bildiride, şunlar ifade edildi:

"Ülkemizin bugünü ve geleceği, bütünlüğü, insanlarımızın birlik, beraberlik ve kardeşliği, Türkiye'deki anneleri ağlatan sorunun çözümü için alanlardayız, çözüm sürecini destekliyoruz. Bizler, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklarımız için 1 Mayıs 2013'te Karabük ve Taksim başta olmak üzere tüm yurtta alanlardayız. Taşeronlaşmaya 'hayır' dediğimiz için alanlardayız. Geçici, mevsimlik işçilerin kadroya alınması için alanlardayız. Kamuya kadrolu işçi alınmasını istediğimiz için alanlardayız.

İş kazalarının, güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın ve taşeronlaşmanın sona erdirilmesi, işsizliğin azaltılması ve düşük ücret politikasına son verilmesi için alanlardayız. Kayıt dışı çalışmanın sonlanması, örgütlenen işçilerin işten atılmaması, iş cinayetlerinin son bulması için alanlardayız."

İşçilerin, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'ndaki baraj ve kısıtlamaların kaldırılması için alanlarda olduğu belirtilen bildiri, şöyle sona erdi:

"Kısıtsız sendikal hak ve özgürlük talebimiz için alanlardayız. 12 Eylül ve 28 Şubat başta olmak üzere tüm antidemokratik süreçlerde oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alanlardayız. Özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik bir anayasa, inanç ve düşünce özgürlüğü için sesimizi yükselterek alanlardayız. Hak-İş olarak bugün Karabük'teyiz, Taksim'deyiz, 81 ildeyiz, tüm Türkiye'deyiz. 1 Mayıs'ta alanlardan sesleniyoruz, taşeronlaşmaya 'hayır' diyoruz. Mevsimlik işçilere kadro istiyoruz. Kamuya kadrolu işçi alınmasını istiyoruz."

Miting, devam ediyor.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.