Piramit Haber

Kapadokya'da Balonlar Mısır İçin Uçuruldu !

Manşet

Kapadokya'da balonlar Suriye, Mısır ve Filistin'e özgürlük için havalandı.

MISIR, Filistin ve Suriye'de binlerce insanın katledilmesini protesto eden bir grup aktivist Nevşehir'de, Kapadokya'nın sembolü balonları uçurarak protesto etti.
İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin gençlik birimi Genç Hareket'in organizasyonu ile sabahın erken saatlerinde Nevşehir merkeze bağlı Göreme Beldesindeki sıcak hava balonu uçuş alanına gelen İstanbul, Kayseri ve Nevşehir'den katılan yerli ve yabancı aktivistler üzerlerinde "Kardeşlik bedel ister, Filistin'i unutma. Kardeşlik bedel ister. Rabia ve Kardeşlik bedel ister, Suriye'yi unutma" yazılı 3 metre genişliğinde 10 metre uzunluğundaki dev afişlerin asılı olduğu 3 sıcak hava balonu ile havalanarak dünyadaki tüm zulüm gören halklara özgürlük istedi. Balonlar havalanmadan önce içerisinde bulunan yerli ve yabancı aktivistler hep birlikte Rabia (Mısır'a destek) anlamına gelen işareti yaptı. Balon havalanırken ise "Mısır halkı kazanacak, yaşasın küresel intifada" sloganları attılar. 
Genç Hareket Kurucu Başkanı Orhan Demiral yaptığı açıklamada, Halkın istekleri doğrultusunda seçimle işbaşına gelen iktidarın devrilmesinin akabinde meydanları dolduran milyonlarca insanın haklı davalarını Türkiye'den ses vererek tüm dünyaya duyurmak amacıyla dünyanın dört bir yanından gelmiş olan turistlerle birlikte gökyüzünün semalarından haykırmak üzere bulunduklarını söyledi.
Demiral, tüm dünyaya dünya temsilcilerinin de bulunduğu bir mekanda, halkların isteklerinin, seçilmiş insanların haklarının darbeyle, silah zoruyla alınamayacağını, o devirlerin artık geride kaldığını, her Firavun'un karşısına bir Musa'nın çıkacağını, eninde sonunda hesap vereceklerini yeryüzünden olduğu gibi gökyüzünden de haykırdıklarını belirtti.
Tüm halkımızı gönülleriyle, dualarıyla, elleriyle Mısır, Suriye, Filistin ve dünyanın dört bir yanında ezilmiş olan halkların yanında yer almaya davet ettiklerini kaydeden Demiral "Hiçbir şey yapamayacak insan yoktur. Herkesin elinden gelecek dua, söylem, eylem vardır. Küresel güçler kendi hegemonyalarını, emperyalist yaklaşımlarını artık halklar üzerinde estiremeyeceklerdir. Yeni nesil dünyadaki tüm zulümlere karşı duruşlarını gür bir biçimde ifade edeceklerdir. Yaşasın Suriye halkının direnişi, Yaşasın Filistin halkının direnişi, Yaşasın Mısır halkının direnişi, Yaşasın Rabia Meydanı, Yaşasın Adeviyye Meydanı, Yaşasın Kahire, Yaşasın Lazkiye ve nerede insanlar özgürlükleri için mücadele ediyorlarsa tüm insanların Onların yanlarında olmaya davet ediyoruz" dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.