Piramit Haber

Kandil'den büyük açıklama geliyor!

Manşet

Kanlı terör örgütünün Kandil'deki elebaşılarından olan Duran Kalkan'dan ilginç açıkmalar geldi. Aynı zamanda terör örgütü KCK Yürütme Konseyi üyesi olan Kalkan, geri çekilme konusunda bir sorun olmadığını söyledi. Öcalan'ın silah bırakma çağrısına Kandil cevap verecek.

 Endişeleri olan PKK'lılar da ikna edildi ve artık çekilme için düğmeye basma zamanı geldi.

BDP'Lİ SIRRI SÜREYYA ÖNDER AÇIKLADI
BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Kandil'in 25 Nisan'da yapacağı açıklamanın ardından, PKK'nın sınır dışına çekilmeye başlayacağını bildirdi.

'PÜRÜZ YOK. ÇEKİLİYORUZ'
Şimdiye kadar hep kanlı açıklamaları ile dikkat çeken Kalkan, "Pürüz yok. Çekiliyoruz" dedi. Kalkan, şöyle devam etti: "Önemli ölçüde bittiği kanaatindeyim. Bu konudaki açıklamayı birkaç gün içinde yönetim yapacak. Sanmıyorum ki sorun olsun. Bu süreçte elimizde silah olmayacak."

AÇIKLAMA İKİ GÜN İÇİNDE
Öcalan'ın çekilin çağrısına PKK'nın Kandil kadrosu basın toplantısıyla yanıt verecek. Toplantının en geç iki gün içinde yapılması bekleniyor. Toplantıyı izlemek üzere çok sayıda gazeteci Kandil bölgesine gitti.

KANDİL'E GAZETECİ AKINI

Bizzat Murat Karayılan'ın yapması beklenen açıklama nedeniyle basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıyı izlemek üzere Türkiye'den ve dünyanın bir çok yerinden gazeteci Kandil bölgesine gitmeye başladı. Toplantının büyük olasılıkla yarın, (BDP'li Sırrı Süreyya Önder de 25 Nisan tarihini verdi) yapılması bekleniyor. Toplantının ardından bir BDP heyeti daha İmralı'ya gidecek ve son gelişmeleri Öcalan'a aktaracak.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.