Piramit Haber

Kanayan her yaraya ''merhem'' oluyorlar

Manşet

Türk Kızılayı, Van'daki depremden Arakan'a, Suriye'de zulme uğramış insanlardan Endonezya'daki evsizlere kadar yardıma muhtaç herkese Türk halkının merhamet eli olarak uzanıyor.


DÜZCE - Onur Orhan / Ömer Ürer

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Kızılayı'nın 280 bin Suriyeli mülteciye beslenme ve barınma hizmeti verdiğini anımsattı.

''Biz, kamplardaki kadar kamp dışındaki Suriyeliler'in ve hatta Suriye içerisinde mağdur duruma düşmüş insanların da yardımına koşuyoruz'' diyen Akar, ''Can emniyeti sağlanamayan insanlara da 5 ayrı sınır noktasında hizmet vermekteyiz" dedi.

Arakanlı Müslümanların bulundukları toprakların altında maden ve petrol olduğu için soykırıma uğradığını savunan Akar, amaçlarının ''Arakanlı Müslümanların terk etmek zorunda kaldıkları köylerine dönmelerini sağlamak'' olduğunu vurguladı.

Akar, gıda yardımlarının devam ettiğini, konut projesine ise önümüzdeki günlerde başlayacaklarını dile getirdi. 

Van'da meydana gelen depremlerin ardından çadır kentlerden ziyade, mevlana evleri ile konteynerlerden yaşam alanları oluşturduklarını anımsatan Akar, Hükümetimiz, devletimiz orada çok süratli bir şekilde afete müdahale ettiler. Daha çadırlar dururken, kalıcı konutların temelleri atılmıştı ve teslim edildi. Artık Kızılaylık bir şey kalmadı'' şeklinde konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.