Piramit Haber

Kalp hastalarına ''kalp pompası'' müjdesi

Manşet

TÜBİTAK'ın desteklediği projeyle, Türkiye'nin ilk vücut içine  yerleştirilebilen minyatür yapay kalp pompası geliştirildi..

TÜBİTAK'ın desteklediği projeyle Türkiye'nin ilk vücut içine yerleştirilebilen minyatür yapay kalp pompası geliştirildi. İthal ürünlere göre yüzde 80 daha ucuz maliyetle kalp pompası hastaların kullanımına sunulacak.

Sağlık alanında bir ilke imza atılan proje ile yapay kalp pompası vücut içine yerleştirilecek şekilde tasarlandı. Minyatür kalp pompası 5 santimetre çapındaki özgün tasarımıyla patentlendi.

-Maliyet yüzde 80 azalacak-


Prof. Dr. Lazoğlu, minyatür yapay kalp pompasının ABD'de ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde kalp yetmezliği yaşayan hastalar için uygulandığını belirterek, Türkiye'de de bu cihazla tedavi olan yaklaşık 60 hastanın olduğunu dile getirdi.

Türkiye'ye tamamı yurt dışından gelen minyatür yapay kan pompasının hasta vücutlarına yerleştirilmesinin yaklaşık 80 bin avroya mal olduğunu ifade eden Lazoğlu, ürettikleri yerli cihaz ile bu maliyeti yüzde 80 azaltmayı hedeflediklerini söyledi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.