Piramit Haber

Kalan adımları 2 yılda tamamlarız

Manşet

Bağış, Türkiye'nin yüzde 70 oranında AB'ye tam üye olma noktasında atması gereken adımları attığını belirterek, "Kalan adımların tamamını biz 2 yılda tamamlarız" dedi.

ANKARA

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Bloomberg HT kanalında katıldığı programda soruları yanıtladı.

AB'de devam eden ekonomik krize atıfta bulunarak ''Hiçbir kriz sonsuza kadar sürmüyor'' diyen Bağış, ''Biz de Türkiye'de yüzde 8 bin faizlerin ödendiği krizleri yaşamıştık. Nasıl biz onları aştıysak, AB de bugünkü ekonomik krizini aşacaktır. Türkiye'nin fasıllarını kilitleyen siyasi krizleri de aşacaktır'' dedi.

Bağış, şöyle devam etti: ''Engeller kalktığı anda, aslında şu an itibariyle Türkiye yüzde 70 oranında AB'ye tam üye olma noktasında atması gereken adımları atmıştır. Geri kalan adımların tamamını biz 2 yılda tamamlarız. Yani bugün engeller kalksın, 'Türkiye şunları yaparsa üye olur' densin, 2 yıl içinde AB üyesi ülkeler içinde yer alır ve AB'nin de lokomotif ülkelerinden bir tanesi olur. Şimdi bize bazı ülkeler icra memuru muamelesi yapıyorlar. Kapıyı açmamaya çalışıyorlar. Ama aslında Avrupa'yı icradan kurtaracak olan aktör de Türkiye olacaktır.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.