Piramit Haber

İstikrarlı ekonomi için ihracat artmalı

Manşet

TUSKON Başkanı Rızanur Meral, Türkiye'nin istikrarlı bir ekonomi için şu andaki ihracatın ithalatı karşılama oranını yüzde 64,5'ten yukarlara çekme mecburiyeti olduğunu belirtti

İSTANBUL - Yılmaz Yıldız

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Bursa Valiliği ile Capital ve Ekonomist dergilerinin iş birliğiyle düzenlenen, Anadolu Ajansının medya sponsoru olduğu ''Uludağ Ekonomi Zirvesi''nde, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Son gelişmelere ilişkin Türkiye'nin önünü açık ve güzel gördüklerini söyleyen Meral, S&P'nin not artırımını memnuniyetle karşıladıklarını, ama yeterli bulmadıklarını, kredi notu açısından şu anda Türkiye'nin hak ettiği yerde olmadığını dile getirdi.

S&P'nin Türkiye'nin notlarını düşük tutmasında 2 gerekçe sunduğunu anımsatan Meral, sözlerine şöyle devam etti:
''Bunlardan birincisi siyasi politik risklerin yüksek olması, ikincisi de cari açığımızın yüksek olması. Çözüm sürecinin hızlanması ve toplumdan buna destek verilmesi, İsrail'in özür dilemesi ve ilişkilerin normalleşmesi, bence siyasi riskleri içerde ve dışarda da azalttı.

Not artışının en önemli sebebi bu bence. Bir taraftan cari açığımızı halletme mecburiyetimiz var. Not almak için değil, kendimiz için yapmak zorundayız. Türkiye'nin istikrarlı, sıhhatli, sürdürülebilir bir ekonomi için şu andaki ihracatın ithalatı karşılama oranını yüzde 64,5'ten yukarlara çekme mecburiyeti var. Çözüm sürecinin cari açığın çözümüne de katkısı olabileceğini umuyorum.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.