Piramit Haber

İstifayı gerektirecek bir durum yok

Manşet

CHP İzmir Milletvekili Güler, Genel Başkan Kılıçdaroğlu görüştüğünü ve istifasının söz konusu olmadığını açıkladı.

ANKARA

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP Genel Merkezi'nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 1,5 saat görüştü. 

Genel Merkez'den ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güler, görüşmenin içeriğinin sorulması üzerine, ''Son dönemde yaşadığımız olayları tekrar onunla konuştuk, gözden geçirdik'' dedi.

Güler, TBMM Genel Kurulu'ndaki sözlerinin gündeme gelip gelmediğinin ve Kılıçdaroğlu'nun tepkisinin nasıl olduğunun sorulması ise ''O sözlerde bir problem yok. O sözlerde bazı partilerin, artık partilerin ismini siz biliyorsunuz, ne yazık ki Türk ulusunu, Türk vatandaşlığını ırkçılık kabul etmeleri. Ama bu yanlış. Biz Türk ulusu, Türk vatandaşlığı kavramlarının bu güzel ülkeyi birleştirecek en iyi kavramlar olduğu kanısındayız. Dolayısıyla bunların üzerinde konuştuk'' ifadesini kullandı.

Güler, bir gazetecinin, ''Genel Başkana, Türk ulusu kavramıyla ilgili düşüncelerinizi ilettiniz sanırım. Onun size bu anlatımlarınız karşısında söylediği herhangi bir şey oldu mu?'' sorusuna, ''Bu, bizim parti programımız ve savunduğumuz şeyler'' yanıtını verdi. 

''Sizinle ilgili bir disiplin sürecinin işletilebileceğini düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine ise Güler, ''Hayır. Böyle bir şey söz konusu dahi değil. İlginç, bu değerlendirmelerin bazı yazarlar tarafından dile getiriliyor olduğunu görüyorum. İstifayı gerektirecek bir şey yok ortada'' diye konuştu. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.