Piramit Haber

İstediğimiz sonucu alamıyoruz

Manşet

Başbakan Yardımcısı Arınç, Eurovision'da ülkeler arasında bloklaşma olduğunu belirterek, "Yarışmaya hangi güçlü grupla gidersek gidelim istediğimiz sonucu alamıyoruz" dedi.

BOLU
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TOBB tarafından düzenlenen ''Yeni Yüzyılda Medya ve İletişim Konferansı''na katılmak üzere geldiği Bolu'da gazetecilerin, TRT'nin Eurovision Şarkı Yarışması'na katılmama kararına ilişkin sorularını yanıtladı.

Yarışmada ülkeler arasında bloklaşma olduğuna dikkati çeken Arınç, bu nedenle kararı birlikte düşünüp aldıklarını söyledi. 

''Bu bir eksiklik değil. İleride şartlar müsait olursa yeniden Eurovision yarışmasına katılabiliriz'' diyen Arınç, şunları söyledi: ''Ama bu sene bazı ülkeler zaten katılmıyor. Değerlendirme kriterleri değişmedi, bu bloklar halinde etkileşmeler devam ediyor. Dolayısıyla böyle bir yarışmaya biz hangi güçlü grupla gidersek gidelim istediğimiz sonucu alamıyoruz. Türkiye'nin tanıtımı için de çok gazla bir etkinlik olmuyor. Dolayısıyla TRT çok detaylı bir çalışmanın ardından bu kararı aldı. Yapılan açıklamanın her satırında bizi haklı kılan sebepleri görmek mümkün.''
 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.