Piramit Haber

İşte uzmanların o değerlendirmesi!

Manşet

Ege'de gerçekleşen depremi Prof. Dr. Ahmet Ercanlar: Depremin sığda olması güçlü hissettirdi.

Ege'de gerçekleşen depremi Prof. Dr. Ahmet Ercanlar değerlendirdi. Ercanlar'ın yaptığı açıklamalar şöyle:
SIĞDA OLMASI GÜÇLÜ HİSSETTİRDİ

"Saroz'dan giden fay Yunanistan'a doğru uzanıyor. Bizim korktuğumuz kuzey fayı üzerinde oldu deprem. İstanbul, Tekirdağ klonu üzerinde değil. Saros Körfezi'ne giren Kuzey Anadolu kırığını Gökçeada'nın kuzey batısında oldu. Deprem 5 ve 7 km derinlikte olması nedeniyle özellikle Marmara'da Ege Bölgesi'nin her yerinde Bodrum'a kadar güçlü olarak hissedildi.
Depremin sığda olması güçlü hissettirdi. Deprem yaklaşık kuzeydoğu güneydoğu batısında deniz için bir kırık yarattı. Kırığın boyu 50-60 km uzunluğunda. Bunun arkasından büyük bir deprem beklentim yok ama artçı depremler 5,5'lik olabilir. 15 gün içinde olacaktır. Yazlıklara gidecekler ürkebilir.

BELİRTİSİ 3 YILDIR VARDI

Deprem yapması söz konusu değildir. Deprem belirtisi 3 yıldır veriyordu, depremciklerle kendini gösteriyordu. Özellikle Girit'te 5,5'lik depremleri gördük ama bunları Türk sularına doğru geleceğini 15 gün önce belirtmiştim. Şimdi bize yaklaştı."
'BÜYÜK HASAR YAPMAZ'

Habertürk'te konuşan bir diğer deprem uzmanı Şerif Barış ise şunları söyledi: "Bu büyük bir deprem. En yakın yerleşim yeri Gökçeada... 87 km Çanakkale'ye mesafesi var.

Türkiye'ye büyük hasar yapmaz. Ancak çok çürük yapılar ve çok büyük panik olursa can kaybı yaşanır. Vatandaşların sakin olması gerekiyor. Herhangi bir deprem beklentisine girmesinler. Bu bizden bağımsız Yunanistan'da olan bir deprem. Bu bir şans. Bu kadar uzak olan deprem sönecek ve hasarını azaltacaktır."
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.