Piramit Haber

İşte 1 Mayıs'ın bilançosu

Manşet

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs olaylarını değerlendirdi...1 Mayıs'ın Bilançosu: 25 Yaralı, 72 Gözaltı.

 Vali Mutlu, "Taksim Meydanı'nın uygun olmadığını söylemiştik. İstanbullular ve emekçiler sağduyulu davrandı. Radikal grupların güvenlik güçlerimizle çatışmalara girdiklerini gördük. Sayılarının 3 bin - 3 bin 500 dolayında olduğunu değerlendirdiğimiz radikal gruplar muhtelif yerlerde barikatlara karşı yoğun saldırılar düzenledi. Güvenlik güçleri görevlerini yerine getirerek tedbirleri harfiyen uyguladılar.
22 POLİS, 3 SİVİL YARALANDI
Olaylarda 22 polis memurumuz yaralanmıştır. Polislerimizden bir tanesi beyin travması nedeniyle ameliyata alınmıştır. Demir bilye atılması sonucunda kafa kemiğine kırıklar meydana gelmiştir. Bir polis memurumuz ayağından, bir diğer memurumuz ise bileğinden yaralanmıştır. 5 personelimizin hastanede tedavisi sürmektedir. 17 personelimiz taburcu edilmiştir. 

Olaylarda yaralanan sivil vatandaşlarımız da olmuştur. Üç tanesinin tedavisi devam etmektedir. Bir tanesi kafa travması nedeniyle tedavi görmektedir, bunun da marjinal gruplar tarafından atılan taşlar sebebiyle yaralandığı net olarak tespit edilmiştir. 

Marjinal gruplar fiziki şiddete maruz kalmadan uzaklaştırılmıştır. Aldığımız ulaşımla ilgili tedbirler yararlı olmuştur. Arzu edilmeyen 1 Mayıs gerçekleşmiştir. 1 Mayıs'ı evlerinde geçirmek zorunda olan İstanbulludan özür diliyorum. 72 kişi gözaltına alındı. Suyu ve gazı kullanmazsanız marjinal grupları neyle dağıtacaksınız? 22 bin polis görev yaptı, 2 bin 600'ü farklı illerden geldi." dedi. 

72 GÖZALTI
İstanbul Valisi Mutlu, olaylarla ilgili olarak şu ana kadar 72 kişinin gözaltına alındığını dile getirdi. 

'FEVKALEDE ORANTILI BİR MÜDAHALE'
Orantısız güç kullanıldığı iddialarını yalanlayan Mutlu, "Düşene ve kaçana müdahale edilmedi. Bilye atana su ve gazla müdahale edildi. Fevkalade orantılı ve dengeli bir müdahale gerçekleştirildi." dedi.

ÖZÜR DİLEDİ

Ulaşım kısıtlamaları nedeniyle İstanbullulardan özür dileyen Vali Mutlu, "Gönlümüz böyle bir bahar günü yaşanmasını istemezdi" diye konuştu.
Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.