Piramit Haber

İsrail ve Hatay'da yaşıyor

Manşet

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü, Hatay Dağ Ceylanının envanterini çıkarıyor.

HATAY

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü, İsrail dışında sadece Hatay'da yaşadığı belirtilen, ''Hatay Dağ Ceylanı'' (Gazella Gazella) olarak literatüre geçen türün envanterinin çıkarılması için çalışma başlattı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 7. Bölge Müdürü Etem Boz, ilk kez 2008 yılında görüntülenen ceylanların Kırıkhan ilçesine bağlı İncirli, Sucu, Akpınar ile Kaletepe köyleri ile bir kısmı askeri bölgede kalan 6 bin hektarlık doğal alanda yaşadığını söyledi. 

Çalışmalarda 75'i dişi ve 150'si erkek 225 ceylanın varlığını tespit ettiklerini ifade eden Boz, şunları kaydetti:

''Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ), Aksaray Üniversitesi, Antakya Çevre Koruma Derneği ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi ve köy muhtarlarının katılımıyla ceylanların doğal yaşam alanlarında incelemeler yaparak envanterlerini çıkarıyoruz. Tespit edilen ceylan hakikaten önemli bir sayıda. Bu alanın korunması için çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. 
Ceylanların üretilerek çoğalması için önümüzdeki yıl Hatay Dağ Ceylanı Üretme İstasyonu kurulacak. Bu istasyon 16 hektarlık alanı kapsayacak.''
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.