Piramit Haber

İran'la tansiyon yükseltilmemeli

Manşet

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ''Halihazırda Ortadoğu'da zaten birçok problem mevcut, şu an bir de İran'la tansiyon yükseltilmemeli'' dedi..



WASHINGTON

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD'deki düşünce kuruşlarından German Marshall Fund'da (GMF) ''Türkiye'nin Yükselişi: Özel Sektör Bakışı'' başlıklı bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin ekonomik anlamda her açıdan yükselişte olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin son 10 yılda katettiği ekonomik atılımlardan bahsetti. 

Konuşması sırasında İran ile yapılan petrol ve gaz ticaretine de değinen Hisarcıklıoğlu, İran'a altın ile ödeme yapılmasına yaptırımlar gelmesi halinde bunun Türkiye'yi petrol ve gaz ticaretinde Rusya'ya daha bağımlı hale getireceğini kaydetti. Hisarcıklıoğlu, böylesi bir durumun Türkiye için önemli bir risk oluşturduğunu ve yatırım iklimine zarar vereceğini söyledi.

Çözüm olarak Türkiye'nin ya İran'a bir ödeme yolu bulması ya da petrol ve gaz alımını Erbil, Hazar gibi yerlerle çeşitlendirmesi gerektiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, buna karşın son dönemde Erbil ile Bağdat arasında artan tansiyonun Ankara-Bağdat hattına olumsuz etkilerde bulunduğunu dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, dünya barışı için Ortadoğu'da barışın olmasının şart olduğunu ve halihazırda zaten bölgede birçok problem mevcutken, buna bir de İran'la tansiyonun yükseltilmesinin eklenmemesi gerektiğini söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.