Piramit Haber

İntihar etti!.Sonrasında öyle bir telefon geldi ki...

Manşet

Afyonkarahisar Kalesi’nden hayatına son vermek amacıyla atlayan genç kız, 20'nci metredeki kayalıklara çakıldı.Yaralı olarak kurtarılmayı beklerken, bu esnada çalan cep telefonuna bakan polis memuru, genç kıza bir termal otel tarafından yapılan iş davetiyesi yapıldığını duyunca ne söyleyeceğini şaşırdı.

Alınan bilgiler doğrultusunda, sabah saatlerinde erkek arkadaşı U.K.’yi arayarak intihar edeceğini söyleyen E.A., tarihi Afyonkarahisar Kalesinin surlarına çıkarak, kendini 280 metreden boşluğa bıraktı. Genç kız atladığı yerde 20 metre aşağıda metrede kayalıklara çarparak yaralı olarak kurtuldu. Bu esnada 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildiren genç kızı arkadaşı U.K. arkadaşının düştüğü yere tırmandı. Polis, 112 Acil Servis ve Afyonkarahisar Arama ve Kurtarma Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı sivil savunma ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sivil savunma ekipleri sarp yamaçlara ip yardımı ile tırmanarak yaralı halde yerde yatan genç kızı kurtarmayı denese de başarılı olamadılar. E.A’yı kurtarmak için farklı bir yol arayan ekipleri bu defa da kaleye çıktılar. Buradan halatlar yardımı ile önce genç kızın yanına sivil savunmada görevli 2 personel önce genç kızın sağlık durumunu tespit ettiler. Daha sonra kayalıklara sarkıtılan sedyeye alınan E.A. ekipleri tarafından halatla yukarıya çekildi. Yaklaşık 2,5 süren kurtarma operasyonunun sonunda kurtarılan genç kızın ilk belirlemelere göre vücudunun değişik yerlerinde kırıklar olduğu bildirildi. Ekipleri tarafından sedye ile yaklaşık 600 merdiven basamağı bulunan kaleden aşağı indirilen E.A. ambulans ile tedavi edilmek üzere Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Operasyonda, büyük gayret gösteren AFAD ekiplerine vatandaşlar alkışları ile destek verdi.
Diğer taraftan genç kız sedye ile aşağı indirilirken, çalan cep telefonundan bir termal otel tarafından gelen iş davetiyesine çağrılması ise olay yerindekilerin duygulanmasına sebep oldu. Polis memuru, telefondaki şahısa, geçn kızın müsait olmadığını söylemekle yetindi.

Olay ile ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yorumlar (3)

mert erim 11 Yıl Önce

salak oraya helikopter nasıl inicek ?

elif dağ 11 Yıl Önce

geçmiş olsun

LEYLA YAPICI 11 Yıl Önce

hükümet adına, helikopter ambulans olmaması korkunç bir utanç tablosu

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.