Piramit Haber

İntihar eden kadın, İzmir'in 'Kara Melek'i çıktı

Manşet

Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, eski görümcesiyle kaldığı evin terasından atlayıp yaşamına son veren 47 yaşındaki Aysun Anaç’ın işadamı kocasının öldürülmesini azmettirdiği ve İzmir’de gayrimenkul zengini dul bir kadını da öldürdüğü gerekçesiyle yargılanıp hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

 Günlerce konuşulan olaylar zincirinin kahramanlarından olan ve afla cezaevinden çıkan Anaç o dönem günlerce gazete manşetlerinden inmemiş ve “Kara Melek’ diye isimlendirilmişti.
Olay, Marmaris İlçesi Tepe Mahallesi 59 Sokak’taki iki katlı binada bugün saat 00.30 sıralarında meydana. Bir süre önce eşinden üçüncü eşinden boşanan iki çocuk annesi Aysun Anaç, eski görümcesi H.Y. ile aynı evde yaşamaya başladı. Oğlu da kendisiyle kalan ve bir süredir psikolojik tedavi gördüğü belirtilen Gürer, iddiaya göre eski görümcesiyle sohbet ettiği sırada, yerinden kalkıp binanın terasına çıktı. Anaç bir süre sonra da kendini boşluğa bıraktı. Gürültü üzerine sokağa fırlayan H.Y., polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansa alınan Anaç, Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

İZMİR’İN KARA MELEK’İ ÇIKTI
Yaşamına son veren Aysun Anaç’ın, 1998’da Türkiye ve İzmir’in gündemini uzun süre meşgul edip, “İzmir’in Kara Melek'i olarak nitelendirildiği ortaya çıktı. Genç yaşta ilk evliliğini yapıp boşandıktan sonra alışveriş merkezleri, gıda, inşaat toptan satış mağazaları bulunan işadamıMehmet Ali Gürer ile evlenen Aysun Anaç’ın, 1998 yılında, evli olduğu halde ilişki yaşadığı astsubaylıktan malulen emekli olan L.E.T. ile plan yapıp komşusu gayrimenkul zengini dul Hafize Ünal’ı öldürdüğü, olayı öğrenen kocası Mehmet Ali

Gürer’in durumu polise anlatacağını söylemesi üzerine de kardeşi Adnan Anaç’a kocasını öldürttüğü öğrenildi. Bir kaçakçılık operasyonunda gözaltına şüphelinin, Aysun Anaç ile sevgilisi L.E.T.’ye silah sattığını söylemesi üzerine aydınlatılan cinayetlerle ilgili tutuklanan Anaç’ın, dul komşusu Hafize Ünal’ı öldürmekten 20 yıl, kocası Mehmet Ali Gürer’i öldürtmekten de ömür boyu hapis cezası aldığı, 7 yıl tutuklu kaldıktan sonra kamuoyunda “Rahşan affıö olarak bilinen şartla salıverme yasasından yaralanarak cezaevinden çıktığı kaydedildi. Öte yandan Anaç’ın cezaevinden çıktıktan sonra üçüncü evliliğini yaptığı ve 2011 yılında da boşandığı bildirildi.

TOPRAĞA VERİLDİ

Otopsisinin tamamlanmasının ardından Aysun Anaç için bugün Marmaris Eski Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Marmaris Belediye Başkanı CHP’li Ali Acar, Demokrat Parti Marmaris Belediye Başkan adayı Mustafa Karacan, Anaç’ın yakınları ve vatandaşlar katıldı. İkindide kılınan cenaze namazının ardından Anaç, Marmaris İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Sıradaki Haber
Mobil Sayfaya Dön
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.